Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Πέρασε από τη Γερουσία

http://static.news247.gr/kosmos/news/article596985.ece/ALTERNATES/w620/astyn.jpgΤην ώρα που τα συνδικάτα στη Γαλλία, προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις και κηρύσσουν ανένδοτο αγώνα κατά της μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό... ο νόμος εγκρίθηκε από τη Γερουσία και μπαίνει στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του.


Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία, που έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα, εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τη Γερουσία.
Πέρασε με 177 ψήφους υπέρ και 153 κατά. Η μεταρρύθμιση έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση.
Στη συνέχεια θα περάσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή για να επικυρώσει όλες τις αλλαγές και θα εισαχθεί για έγκριση και στο συνταγματικό συμβούλιο. θα εγκριθεί ξανά και από δύο κόμματα για να ισχύσει σαν νόμος του κράτους.
Σύμφωνα με το νόμο το όριο θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2017 για την πρόωρη συνταξιοδότηση και για την πλήρη από τα 65 χρόνια στα 67 στο ίδιο διάστημα.
Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.
Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες σημειώθηκαν ωστόσο και περιστατικά βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία, τα συνδικάτα αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη τους σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
"Δεν υπάρχει κανείς λόγος να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες", υπογράμμισε ο Μπερνάρ Τριμπό επικεφαλής του ενός από τα σημαντικότερα συνδικάτα της χώρας, της CGT.
"Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση, με δεδομένη την άκαμπτη στάση της», τόνισε τα συνδικάτα σε κοινή δήλωσή τους.
Ο Νικολά Σαρκοζί  Γάλλος  επανέλαβε ότι «οι απεργοί κρατούν όμηρο την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την καθημερινή ζωή των Γάλλων» και δεν έδειξε κανένα σημάδι υπαναχώρησης, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση έχει αποδώσει κομβική σημασία στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...