Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πρώτος ο Κικίλιας σε διαδικτυακή ψηφοφορία










Δήμος Πειραιά. Η 2η Ανατροπή
Οι Πειραιώτες ψηφοφόροι φαίνεται να προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στο κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ αφού στον Α΄ γύρο ο Γιάννης Μίχας έρχεται τρίτος με 11,5%. Πρώτος και με διαφορά έρχεται ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Βασίλης Μιχαλολιάκος, με 38,1% ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος, ανεξάρτητος της κεντροδεξιάς αλλά με την στήριξη του ΛΑΟΣ, έρχεται δεύτερος με 23,2%.










Δήμος Θεσσαλονίκης
Ο Κώστας Γκιουλέκας, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, προηγείται καθαρά στον Α΄ γύρο στη Θεσσαλονίκη με 40,4% του Γιάννη Μπουτάρη, που φθάνει το 24,1%, με τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Ζαριανόπουλο να κερδίζει ένα 6%.




Στην αναμέτρηση αυτή η κατάσταση είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τον πρώτο γύρο φθάνει το 53,5%, με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη, να περιορίζεται σε ένα 25,2%.



Ποιοτικά Στοιχεία
Στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία οι πολίτες – ψηφοφόροι κλήθηκαν να τοποθετηθούν και επί τριών άλλων ερωτημάτων. Το πρώτο αφορά την προσέλευση στις Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές. Στο ερώτημα αυτό η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Το 80% απαντούν πώς θα ψηφίσουν ενώ μόλις ένα 12,3% δηλώνει πώς θα απέχει της διαδικασίας. Τα ποσοστά αυτά καταδεικνύουν πως οι πολίτες έχουν αποφασίσει ήδη για τον πολιτικό χαρακτήρα αυτή της αναμέτρησης.






Την εικόνα μιας μαζικής μεταστροφής της κοινής γνώμης καταγράφει Διαδικτυακή Ψηφοφορία...

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

... του zougla.gr που διεξήχθη κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε και που έληξε το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. Ψήφισαν 8.126 χρήστες του Διαδικτύου. Το 38% εξ αυτών δήλωσαν ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 28% Νέα Δημοκρατία, με λίγα λόγια, δηλαδή, το δείγμα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας αντιστοιχεί στην πραγματική εκλογική εικόνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που καταγράφει αυτή η Ψηφοφορία αφορά κυρίως την Περιφέρεια Αττικής που αποτελεί και πρόκριμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός, έρχεται στην τρίτη θέση με ένα 11%, ενώ πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με 24,3%, και δεύτερος ο Γιάννης Δημαράς, ανεξάρτητος μεν αλλά Πασοκογενής, με 23%. Τέταρτος έρχεται ο Θανάσης Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 10%.


Τα πράγματα γίνονται σαφέστερα στο δεύτερο γύρο όπου εξετάζονται τρία σενάρια. Σε περίπτωση αναμέτρησης του Γιάννη Σγουρού με τον Γιάννη Δημαρά, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ηττάται λαμβάνοντας μόνο το 12,7% των ψήφων. Ο Γιάννης Δημαράς συγκεντρώνει το 52,9% ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 35% εκπροσωπεί τη λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο.


Σε περίπτωση αναμέτρησης του Γιάννη Σγοτυρού με τον Βασίλη Κικίλια ο υποψήφιος της Ν.Δ., κερδίζει το 35,5% ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 17,7%. Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφους είναι ακόμη μεγαλύτερο και αγγίζει το 47%.

Στην τρίτη περίπτωση όπου θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Δημαράς με τον Βασίλη Κικίλια τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου έχουν ως εξής. Γιάννης Δημαράς 42% και Β. Κικίλιας 27,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.

Στο δεύτερο γύρο εξετάζονται και σε αυτή την περίπτωση τρία σενάρια. Αν αναμετρηθεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τον Γιάννη Μίχα ο πρώτος κερδίζει με 51,9% ενώ ο δεύτερος λαμβάνει μόνον 14,2% αλλά η αδιευκρίνιστη ψήφος σκαρφαλώνει στο 34%.

Στη δεύτερη περίπτωση όπου ο Γιάννης Μίχας αντιμετωπίζει τον Πέτρο Μαντούβαλο, ο ανεξάρτητος υποψήφιος κερδίζει με 50,4% και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο πενιχρό 12,1%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο όμως να φθάνει το 38,4%.

Στην τρίτη περίπτωση όπου θα αναμετρηθούν ο Πέτρος Μαντούβαλος με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, μία μάχη μεταξύ Μανιατών δηλαδή, τότε ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. λαμβάνει το 41,1% και ο ανεξάρτητος, πρώην της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζεται από το ΛΑΟΣ, το 27%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 31,8%.
Δήμος Αθήνας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται σαφώς στον Α΄ γύρο με 30% ενώ ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, φθάνει το 9,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι της τάξης του 14%. Ο «Κανένας» από τους δύο, ωστόσο, κερδίζει ένα 28% με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την στάση του εκλογικού σώματος. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, φθάνει το 13,4% (πάνω από τον κ. Καμίνη δηλαδή) ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Πορτάλιου, φθάνει το 5%.



Στον δεύτερο γύρο, τώρα, ο Νικήτας Κακλαμάνης κερδίζει ένα 43,8%, ο Γ. Καμίνης 15% με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 41,1%.

Στο δεύτερο γύρο ο κ. Γκιουλέκας φθάνει το 42,8% ενώ ο κ. Μπουτάρης περιορίζεται στο 26,8% με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 31,3%.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Η επόμενη ερώτηση έρχεται να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα από το προηγούμενο ερώτημα. Το 73,1% των ψηφοφόρων δηλώνει πως σε αυτές τις εκλογές δίνεται η ευκαιρία κατάθεσης της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις πολιτικές τις κυβέρνησης.

Στην επόμενη ερώτηση η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο. Το 70,5% των συμμετεχόντων στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία δηλώνει πως σε αυτές τις εκλογές δίνεται η ευκαιρία για να καταθέσουν οι πολίτες την θέση τους έναντι του Μνημονίου. Μόλις ένα 24,2% λέει το αντίθετο.


zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...