Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Προχωρούν τα έργα στο λιμάνι της Κυλλήνης



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο λιμάνι της Κυλλήνης τα έργα της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
Κυλλήνης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 8 μήνες, ενώ την ίδια στιγμή το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού βρίσκεται στην τελική του ευθεία, καθώς για την ολοκλήρωσή του απομένει μόνο η εκβάθυνση του διαύλου.


Οι εργασίες για την ανάπλαση των περίπου 28 στρεμμάτων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Κυλλήνης ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, παρά και την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή κτιρίου υπηρεσιών λιμένα όπου θα «φιλοξενεί» εκδοτήρια εισιτηρίων, αίθουσα αναμονής και ένα μίνι μπαρ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, θα κατασκευαστεί νέα κεντρική πύλη για το λιμάνι, καθώς και καινούρια γεφυροπλάστιγγα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των φορτηγών που διακινούνται από το λιμάνι της Κυλλήνης, κ.α..

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης κ. .Γιώργος Μπούρμπουλας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Ευελπιστούμε να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα που αντικρίζουν κάτοικοι και επισκέπτες».
ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...