Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κάρτα με οθόνη και πληκτρολόγιο

http://www.deasy.gr/cache3/300x225_Mellon___Ezio_single_large.jpgΗ Mellon Technologies ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της πρώτης τραπεζικής κάρτας με ενσωματωμένη... τη λειτουργία παραγωγής κωδικού μιας χρήσης (one-time password_admin), για την πραγματοποίηση online τραπεζικών συναλλαγών. Η κάρτα ανήκει στην οικογένεια προϊόντων Ezio eBanking, και αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία της Gemalto την οποία εκπροσωπεί η Mellon Technologies στις χώρες που έχει παρουσία.



Η κάρτα διαθέτει στην επιφάνειά της οθόνη και πληκτρολόγιο, καθώς και πλήκτρο ενεργοποίησης για την παραγωγή και εμφάνιση στην οθόνη του κωδικού μιας χρήσης. Ο χρήστης εισαγάγει τον πρόσθετο κωδικό που δημιουργείται στο αντίστοιχο πεδίο της ιστοσελίδας έτσι ώστε να πιστοποιηθεί και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Η διαδικασία είναι όμοια με αυτή των συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα στα τραπεζικά site κάνοντας χρήση της συσκευής παραγωγής κωδικού μιας χρήσης, με τη διαφορά ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον να έχει επιπλέον συσκευές μόνο την κάρτα του.

Η αυξημένη ασφάλεια, η κατάργηση των πρόσθετων συσκευών, η ευκολία διασύνδεσης της πλατφόρμας online πιστοποίησης στα υφιστάμενα τραπεζικά συστήματα, καθώς και η πιστοποίηση της κάρτας από την Visa και την MasterCard, έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των τραπεζών και αναμένεται ότι θα φέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη νέα κάρτα στα πορτοφόλια των καταναλωτών. Παράλληλα, η ύπαρξη οθόνης καθιστά την κάρτα εργαλείο και για τον μη τραπεζικό τομέα, όπως για εφαρμογές loyalty, όπου για παράδειγμα ο κάτοχος θα μπορεί να βλέπει στην οθόνη της κάρτας τους πόντους που έχει συγκεντρώσει.
http://www.deasy.gr/cache3/300x225_Mellon___Ezio_double_large.jpg


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...