Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οι συνοριοφύλακες φυλάνε τη... ΓΑΔΑ

Πού υπηρετούν οι συνοριακοί φύλακες; Στα σύνορα, θα έλεγε κανείς για την αναχαίτηση του κύματος των οικονομικών μεταναστών...
 που έρχονται στην χώρα μας και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δουλεμπόρων. Λάθος; Οι περισσότεροι συνοριακοί_ φύλακες υπηρετούν στην... Αττική.
 
Από τους 510 συνολικά, οι 478 υπηρετούν στην ΓΑΔΑ Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν 17.045 αστυφύλακες, στους οποίους όμως δεν περιλαμβάνονται και οι 1.588 νέοι αστυφύλακες που εξήλθαν πρόσφατα (3 Οκτωβρίου 2010) από τη Σχολή, 4,782 ειδική φρουροί και 510 συνοριακοί φύλακες.

Ειδικά για τους συνοριακούς φύλακες μόνον 4 υπηρετούν στη θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη, 3 στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 4 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στη Θεσσαλία, 7 στη Μακεδονία, 7 στην Ηπειρο και 2 στα Ιόνια νησιά. 
 
Στο Αιγαίο (όπου παρατηρείται μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών), στην Κρήτη, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο δεν υπηρετεί κανείς συνοριακός φρουρός.

Αστυνομικές πηγές εξηγούσαν στο «Βήμα» ότι το έργο των συνοριακών φρουρών είναι σημαντικό και ο λόγος που ο μεγαλύτερος αριθμός τους είναι στην Αττική (πολλοί απ΄αυτούς ελέγχουν και την περιοχή γύρω από το Κολωνάκι) είναι επειδή στην ευρεύτερη περιοχή της πρωτεύουσας συναντά κανείς τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης οικονομικών μεταναστών. 
 
Οι 478 συνοριακοί φρουροί της Αττικής είναι ενταγμένοι σε τμήματα αλλοδαπών και βρίσκονται σε συνεχή περιπολία.
 
Παλαιότερα οι συνοριακοί φρουροί είχαν αρμοδιότητα περιοχές πρώτης και δεύτερης γραμμής κοντά στα σύνορα για να εντοπίζουν περάσματα δουλεμπόρων. 
 
Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσοι περνούν τα σύνορα καταλήγουν τελικά στην Αθήνα και αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται μεγάλος αριθμός συνοριακών φυλάκων στην πρωτεύουσα

tovima.gr
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...