Πρωτοβουλίες για την Ηλειακή πατάτα

Πρωτοβουλίες για την Ηλειακή πατάτα
Το νέο Δ.Σ. των πατατοπαργωγών είναι έτοιμο για νέους αγώνες...
Μια σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προτίθεται να αναλάβει ο Σύλλογος Πατατοπαραγωγών Ηλείας, το νέο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συγκροτήθηκε σε σώμα, χθες στο Τραγανό.
Πρόεδρος ανέλαβε και πάλι ο Ανδρέας Τσουκαλάς, αντιπρόεδρος ο Διονύσιος Σκουρλής, γραμματέας ο Χρήστος Κάνδυλας, ταμίας ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος και μέλος ο Διονύσιος Μάλλιαρης.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. ο κ. Τσουκαλάς τόνισε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να δρομολογήσουμε την λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Πρώτο και σημαντικότερο θέμα είναι η ελληνοποίηση της εισαγόμενης πατάτας, η οποία πρέπει να διευκρινίσουμε ότι έρχεται από την Γαλλία. Η αλλοίωση της ταυτότητας της γαλλικής πατάτας θεωρείται για εμάς αιτία πολέμου και για αυτό θα αγωνιστούμε ως νέο διοικητικό συμβούλιο. Όσα συσκευαστήρια λειτουργούν νόμιμα θα μας έχουν μαζί τους. Όσα δεν συμμορφωθούν θα μας βρουν απέναντί τους».

Στο άλλο «μέτωπο», αυτό των ζημιών από την κακοκαιρία, ο κ. Τσουκαλάς είπε: «Το κατάστημα του ΕΛΓΑ Πατρών μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι γεωπόνοι (είναι μόνον 12) και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και μας συνιστούν να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε κατανόηση».

«Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για τους πατατοπαραγωγούς, για το οποίο ως Δ.Σ. θα αγωνιστούμε, είναι το κόστος της παραγωγής που ξεκινά από τον πατατόσπορο, η τιμή του οποίου ξεκινά από 1,40 ευρώ έως 1,60 όταν αλλού φθάνει μόλις τα 0,40 λεπτά. Για το θέμα αυτό θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν».
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ