Χιονιάς έχει παραλύσει την Β. Ευρώπη – Οκτώ νεκροί στην Πολωνία - Καλοκαίρι στην Ελλάδα

Όλα... άσπρα στη Λυόν! - ΦΩΤΟ REUTERS
Καμία πτήση δεν γίνεται από το πρωί στα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και του Γκάτγουικ, που έκλεισαν μέχρι αύριο Πέμπτη το μεσημέρι...
ενώ σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.

Προβλήματα και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ25 όπου 400 φορτηγά και αυτοκίνητα «κόλλησαν» για πολλές ώρες αφού οι δρόμοι έχουν κλείσει από την βαριά χιονόπτωση.

Στην Πολωνία, την ίδια ώρα, οκτώ άνδρες ηλικίας 33 έως 72 ετών, έχασαν τις τελευταίες μέρες τη ζωή τους.

Άλλος... κόσμος η Ελλάδα... Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι πασχαλιές ξανάνθισαν, οι αγρότες τραβάνε τα μαλλιά τους και σε πολλές παραλιακές περιοχές το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 25 βαθμούς!

Πάγωσε η Βόρεια Ευρώπη - Τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές

Προβλήματα στις αερομεταφορές παρουσιάζονται για τρίτη ημέρα σήμερα, με τις χιονοπτώσεις και την κακοκαιρία να προκαλούν περαιτέρω καθυστερήσεις και ακυρώσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν χθες σε αρκετά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων της Φρανκφούρτης, του Λονδίνου, του Aμστερνταμ και του Εδιμβούργου.

Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο του Γκάτουικ στο νότιο Λονδίνο εξαιτίας των χιονοπτώσεων, όπως και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. O χάρτης προβλέψεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Βρετανία είναι αποκαλυπτικός:

Κλειστά επ' αόριστον θα μείνουν τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής πολλών συγκοινωνιακών μέσων. Το σιδηροδρομικό δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι που μεταβαίνουν καθημερινά με τρένο στο Λονδίνο για να εργασθούν, δεν κατάφεραν να μετακινηθούν.

Η κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία θα κοστίσει στη χώρα έως 1,2 δισ. λίρες ημερησίως αφού τα πάντα, από καταστήματα μέχρι εργοστάσια, από νοσοκομεία μέχρι σχολεία και από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι μεταφορές υπολειτουργούν.

Αεροδρόμιο Εδιμβούργου. ΦΩΤΟ REUTERSΟι χιονοπτώσεις, που άρχισαν φέτος στη Βρετανία νωρίτερα από κάθε χρονιά από το 1993, οδήγησαν σε «παγωμένους δρόμους» σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία που προβλέπει συνέχιση των χαμηλών θερμοκρασιών και σήμερα. Όπως εκτιμά η ασφαλιστική εταιρεία RSA, η κακοκαιρία ενδέχεται να στοιχίσει 1,2 δισ. στερλίνες ημερησίως στη Βρετανία.


24ΩΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ