Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Προβλέψεις-σοκ για την ανεργία μέχρι το τέλος του 2011

Φόβους για το ποσοστό που θα καταγράψει ο δείκτης ανεργίας μέχρι το τέλος του 2011 εκφράζει ο επιστημονικός... διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ “Flash”, ο κ. Ρομπόλης υποστήριξε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, η πραγματική ανεργία μπορεί να φτάσει και στο 22%, με 1.150.000 ανθρώπους στη χώρα μας να μην έχουν εργασία.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι στην επιχειρηματική πρακτική απέναντι στους εργαζόμενους θα κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπο ώστε να υπερβούν ακόμη και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, τις οποίες ρύθμισε πρόσφατα η κυβέρνηση.
 
«Οι επιχειρήσεις καλούν τους εργαζόμενους θέτοντας το ζήτημα ή πηγαίνουμε σε ανεργία ή πηγαίνουμε σε περιορισμό των ημερών εργασίας ή μπαίνουμε σε μια διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης και διαμόρφωσης ένα άλλο επίπεδο μισθών» αποκάλυψε, εκτιμώντας ότι αυτό οδηγεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...