Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος θεματικός Αντιπεριφ/ρχης


Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος θεματικός Αντιπεριφ/ρχης
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα ορίστηκαν σήμερα οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Καθήκοντα Αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν οι:
•    Γιώργος Αγγελόπουλος του Παναγιώτη (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας), Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής.
•    Γιώργος Γεωργιόπουλος του Πάνου (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
•    Νίκος Υφαντής του Γεωργίου (Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας), Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών είναι διετής.
Βοηθός Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα «θέματα Διασύνδεσης ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων με έρευνα – καινοτομία και τοπική ανάπτυξη» ορίζεται ο Καθηγητής Δημήτρης Δουγένης, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Αναπληρωτής του Περιφερειάρχη ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ορίζεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Το Βιογραφικό του Γιώργου Γεωργιόπουλου
Ο Γιώργος  Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στη  Μουριά Ηλείας το 1955. Σπούδασε νομικά στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος Αθηνών από το 1982, ασκεί  ελεύθερο επάγγελμα, ενώ παράλληλα εργάζεται με πάγια αντιμισθία στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Στο διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Πρόεδρος Κανονισμών της ΕΠΑΕ.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναλάβει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ως μέλος της Σπουδάζουσας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Συντονιστικής Επιτροπής Κλαδικής Οργάνωσης Δικηγόρων ΠΑΣΟΚ Αθήνας, της Γραμματείας Τομεακής Οργάνωσης Νομικών-Οικονομολόγων, του Τομέα Επιστημόνων και του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. 

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας θητεύσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σήμερα διευθύνει το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης. Μιλά γαλλικά.

Στις Περιφερειακές  εκλογές 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός  Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με το Συνδυασμό “Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο”.



Συνεδρίαση εκτελεστικής επιτροπής

Αύριο Τρίτη, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας (μέγαρο Κόλλα, πλατεία Γεωργίου, Πάτρα) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και με την συμμετοχή των έξι Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Βασίλη Αντωνόπουλου, Χαράλαμπου Καφύρα, Γιώργου Αγγελόπουλου, Γιώργου Γεωργιόπουλου και Νίκου Υφαντή.

Σύσκεψη με γεν. διευθυντές και διευθυντές


Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του μεγάρου Κόλλα, στις 2 μ.μ., θα ακολουθήσει σύσκεψη του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών με τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Υπηρεσιών της Περιφέρειας, που ορίστηκαν πρόσφατα.

Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου

Την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, θα παρουσιαστούν από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους Αντιπεριφερειάρχες οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας περιφερειακής αρχής ανά τομέα πολιτικής.

Συνάντηση με βουλευτές

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, το μεθεπόμενο Σάββατο 22 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα συναντηθεί στην Πάτρα με όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν βασικές διεκδικήσεις και έργα της Περιφέρειας και να ληφθούν αποφάσεις συντονισμού δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών.

 iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ