Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το θάρρος της μάνας και η... "ανάγκη" του πιτσιρικά έσωσαν το μωρό!


Το θάρρος της μάνας και η... \"ανάγκη\" του πιτσιρικά έσωσαν το μωρό!
Η ηρωίδα μάνα, με τρία από τα εννιά παιδιά της.
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ηρωική προσπάθεια της πολύτεκνης εγκύου, η οποία κατόρθωσε να σώσει τα παιδιά της από τη φωτιά που απείλησε τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο iliatora.gr η 29χρονη Μαρία Διαμαντοπούλου, μητέρα 9 παιδιών και 5 μηνών έγκυος, η ηλικιωμένη & με κινητικά προβλήματα προγιαγια της οικογένειας Χρυσάφω Διαμαντοπούλου καθώς και τα παιδιά της οικογένειας, όλα ξεκίνησαν στις τέσσερις το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου, παραμονή Θεοφανείων.

Εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι βρισκόντουσαν η μητέρα, ο παππούς, η προγιαγιά και πέντε από τα 9 παιδιά της οικογένειας μαζί με τρία ξαδέλφια τους, που έπαιζαν στο χώρο της κουζίνας. Κάποια στιγμή ο ανιψιός της εγκύου θέλησε να πάει στην τουαλέτα. Μόλις άνοιξε την μεσόπορτα που χωρίζει κουζίνα/σαλόνι από τουαλέτα & υπνοδωμάτια, ξεπετάχτηκαν μαύροι καπνοί!

Ο μικρός φώναξε τη θεία του, την 29χρονη έγκυο, η οποία μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά έβγαλαν έξω από το σπίτι τα μικρότερα και τους ηλικιωμένους. Με τη βοήθεια της 15χρονης ανιψιάς της η μάνα απεγκλώβισε το μόλις ενός έτους παιδί της από δωμάτιο που βρίσκεται δίπλα σε αυτό όπου μαινόταν η φωτιά : Την ώρα που η μάνα έριχνε νερό με το λάστιχο από το παράθυρο (έχοντας σκαρφαλώσει πρώτα ένα τοίχο 2 μέτρων!) περιορίζοντας δραστικά τη φωτιά πριν φτάσει στο παιδί, η ανιψιά της έπαιρνε -μέσα από πυκνούς καπνούς- το βρέφος από την κούνια του και το έβγαζε έξω από το σπίτι.

Σε βοήθεια της εγκύου έσπευσε μετά από λίγο γείτονας που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, με τη συνδρομή του οποίου -αλλά και άλλων που κατέφθασαν λίγο αργότερα- η έγκυος κατόρθωσε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά,  που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο δωμάτια του φτωχικού σπιτιού. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο που ήταν τοποθετημένη η τηλεόραση, άγνωστο πως (ίσως λόγω βραχυκυκλώματος).

Σημαντική "λεπτομέρεια": Το σπίτι αυτό όπου ζουν 13 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων κοιμούνται πλέον στο πάτωμα, είχε χαρακτηριστεί ως "μη κατοικήσιμο" μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008... Πλέον είναι και πυρόπληκτο -και να δούμε αν θα πράξει κάτι επιτέλους η πολιτεία για να διασφαλίσει την ανθρώπινη και ασφαλή διαβίωση αυτής της πολύτεκνης οικογένειας, τα μέλη της οποίας υπομένουν τα βάσανα με αξιοπρέπεια και πρωτοφανή καρτερικότητα.

Η επόμενη μέρα

Η Μητρόπολη, ο Δήμος Ήλιδας, η φιλανθρωπική οργάνωση "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την οικογένεια. Επιτρέψτε μας όμως να πιστεύουμε πως χωρίς οργανωμένο σχέδιο στήριξης από το κράτος ούτε σπιτικό για να στεγαστούν τα όνειρα εννέα - σε λίγους μήνες δέκα- παιδιών θα υπάρξει, ούτε τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθει η πολύτεκνη αυτή οικογένεια στις δύσκολες συνθήκες. Θα επανέλθουμε...
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...