Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανώνυμη εταιρία με δημοσίους υπαλλήλους -Ο απίστευτος παραλογισμός με τον ΟΤΕ


Ένας απίστευτος τραγέλαφος εξελίσσεται γύρω από τους μισθούς του προσωπικού του ΟΤΕ καθώς από τη μια πλευρά η εταιρία θεωρείται ιδιωτική (ΑΕ)
και από την άλλη οι αποδοχές του προσωπικού ρυθμίζονται με νόμο.

Έτσι η επιχείρηση και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτουργεί η οποιαδήποτε ελληνική Ανώνυμη Εταιρία στο σκέλος της μεταχείρισης του προσωπικού ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει μείωση των αποδοχών του προσωπικού των ΔΕΚΟ.

Το γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει η κυβέρνηση προχωρώντας σε νομοθετική ρύθμιση η οποία να ακυρώνει το Γενικό Κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ ο οποίος έχει ισχύ νόμου.

Η Duetsche Telekom πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή ενώ ταυτόχρονα τίθεται και θέμα επιβίωσης του Οργανισμού ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σημαντική πίεση από το γεγονός ότι το κόστος μισθοδοσίας του ανέρχεται στο 37% του ετήσιου κύκλου εργασιών του όταν στην ΕΕ ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα επίπεδα του 20%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η υπόθεση του ΟΤΕ δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους. Ένας παραλογισμός που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα αν κάποιος αναλογιστεί ότι σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας ο ΟΤΕ αλλά και άλλες ιδιωτικές εταιρίες χαρακτηρίζονται ως ΔΕΚΟ για θέματα που αφορούν στη συνταξιοδότηση του προσωπικού τους.
  newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...