Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Ενα νέο, αυστηρό πλαίσιο κατά των φοροφυγάδων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με βάση το οποίο όχι μόνο θα οδηγείται στο Αυτόφωρο όποιος συλληφθεί να μην αποδίδει ΦΠΑ, αλλά και δεν θα μπορεί να εξαγοράσει ή να μετατρέψει την ποινή του- εφόσον καταδικαστεί- και επομένως θα οδηγείται στη φυλακή, αν προηγουμένως δεν έχει εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του.

Τα παραπάνω προβλέπει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται τώρα στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
 
Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί ώς τα τέλη Ιανουαρίου και διαμορφώνεται κατόπιν και των αυστηρών συστάσεων της τρόικας να δοθεί έμφαση στο θέμα της σύλληψης της φοροδιαφυγής, ώστε όχι μόνο να αυξηθούν τα έσοδα, αλλά και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου μεταξύ των φορολογουμένων.
 
Παράλληλα, το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού διευθυντηρίου φορολογικών ελέγχων και ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των εφοριακών, όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, με δείκτες απόδοσης και με δυνατότητα να απολύονται οι επίορκοι υπάλληλοι.
Ειδικότερα,
1)Δεν θα εξαγοράζεται η ποινή φυλάκισης χωρίς εξόφληση του φόρου.
2)Αυτόφωρο για απόκρυψη Φ.Π.Α.
3)Προκαταβολή 50% του βεβαιωμένου φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια.
4) Φορολογικός διαιτητής.
5)Φορολογικός εισαγγελέας.
6)Διευθυντήριο με υπερεξουσίες για ελέγχους.
7) Αξιολόγηση εφοριακών.
Πηγή :Τα Νέα.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4612056

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...