Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τέλος τα πέναλτι το 2014

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/01/02/171604.jpg?w=400&f=bicubicΑλλαγές ενδέχεται να δούμε το 2014 στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, σε συνέντευξη που... παραχώρησε στον ελβετικό Τύπο, τάχθηκε κατά... της διαδικασίας των πέναλτι, με την αιτιολογία ότι με αυτό το σύστημα ένας παίκτης παίρνει όλο το βάρος.

Ο Σεπ Μπλάτερ, υποστήριξε ότι τα πέναλτι δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να λύνουν δύο ομάδες τις «διαφορές» τους στα ισόπαλα ματς, ειδικά σε μεγάλες διοργανώσεις:

«Η συζήτηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, πρέπει να ψάξουμε για μια λύση στην οποία η ομάδα ως σύνολο θα πρέπει να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Όχι όπως με τα πέναλτι, όπου ένα μόνο άτομο γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος και παίρνει πάνω του την ευθύνη για ό,τι γίνει» , είπε ο πρόεδρος της FIFA που πρόσθεσε ότι περιμένει να ακούσει προτάσεις από την επιτροπή που συστάθηκε για να προτείνει αλλαγές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Επιπρόσθετα, ο 74 ετών ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου έχει στο μυαλό του τη σύσταση μιας νέας επιτροπής κατά της διαφθοράς, μετά τις καταγγελίες που συντάραξαν τη FIFA το 2010. Την χρονιά που έφυγε, δύο από τα 24 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, ο Νιγηριανός Ρέιναλντ Τεμάρι και Αϊτινός Άμος Αντάμου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από καταγγελίες, ότι είχαν την πρόθεση να πουλήσουν τις ψήφους τους για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022.

Σαν αποτέλεσμα αυτού, αμφότεροι δεν μετείχαν στην ψηφοφορία του Δεκεμβρίου στην οποία εντέλει η Ρωσία και το Κατάρ, επελέγησαν για να φιλοξενήσουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός για το 2018 και 2022, αντίστοιχα.

«Θα το αναλάβω προσωπικά, να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρξει διαφορά στη FIFA. Αυτή η επιτροπή θα ενισχύσει την αξιοπιστία μας και θα μας δώσει μια νέα εικόνα όσον αφορά στη διαφάνεια» , ανέφερε και πρόσθεσε πως η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από επτά έως εννέα μέλη όχι μόνο από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού αλλά και τον επιχειρηματικό κλάδο. Ωστόσο ο κ. Μπλάτερ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής.

«Πρέπει να είναι ανεξάρτητη για να εγγυάται μέγιστη αξιοπιστία. Θέλω να παρουσιάσω αυτή την επιτροπή στο συμβούλιο της FIFA στη Ζυρίχη στις αρχές Ιουνίου».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ήδη επιτροπή ηθικής η οποία και χειρίστηκε την υπόθεση διαφθοράς. Ωστόσο και από αυτή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέσσερα μέλη!

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...