ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Ουΐσκι ή Βότκα;

Ουΐσκι ή Βότκα;
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας...

Με μια πρώτη ματιά η βότκα θεωρείται βαρύ ποτό σε σχέση με το ουΐσκι που θεωρείται το ευεργετικό ποτό για τους καρδιοπαθείς, γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή των αρτηριών και ειδικά των στεφανιαίων.
 
Εν τούτοις σε ένα ειδικό περιοδικό, το ‘Αλκοολισμός: Κλινική και Εργαστηριακή έρευνα’ δημοσιεύεται μελέτη η οποία τονίζει ότι η βότκα είναι καλύτερο ποτό από το ουΐσκι όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις τους όπως πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, εύκολη κόπωση ακόμα και την επόμενη ημέρα.
 

Όμως πάντα εξακολουθεί να ισχύει ο γενικός αφορισμός ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού έχει ανεπιθύμητες άμεσες και απώτερες παρενέργειες ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που περιέχει. Τα όργανα που πλήττονται περισσότερο είναι το ήπαρ και η καρδιά.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μέχρι και δύο ποτήρια την ημέρα συσχετίζεται με μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων, όμως η υπερκατανάλωση έχει αντίθετα αποτελέσματα. Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες στην καρδιά και ιδιαίτερα στο μυοκάρδιο. Ειδικότερα, ουσίες όπως η αιθανόλη και οι μεταβολίτες της, οι οποίες περιέχονται στα οινοπνευματώδη ποτά θεωρούνται υπεύθυνες για τις κυτταρικές βλάβες.

Επιπρόσθετα, η διατροφή των αλκοολικών συνδέεται άμεσα με τις παρενέργειες των οινοπνευματωδών ποτών. Τροφές πτωχές σε βιταμίνες (π.χ. θειαμίνη), ιχνοστοιχεία (π.χ. σελήνιο) ή οινοπνευματώδη που περιέχουν κοβάλτιο ή μόλυβδο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του μυοκαρδίου.

Για να εκδηλωθεί η αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια θα πρέπει ένας άνδρας να καταναλώνει περίπου 80 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως (δηλαδή 1 λίτρο κρασί ή 8 μπύρες) για 5 τουλάχιστον χρόνια. Για τις γυναίκες, οι αντίστοιχες ποσότητες είναι μικρότερες.

Οι αλκοολικοί ανεξάρτητα από τη μυοκαρδιοπάθεια που μπορούν να πάθουν, εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά σε αιφνίδιους θανάτους που αποδίδονται σε αρρυθμίες, δηλαδή σε διαταραχές του ηλεκτρικού ρεύματος της καρδιάς. Οι πλέον επικίνδυνες αρρυθμίες είναι η κοιλιακή ταχυκαρδία ή η κοιλιακή μαρμαρυγή. Εν τούτοις οι αλκοολικοί πολλές φορές υποφέρουν από παροξυσμούς κολπικής μαρμαρυγής, κολπικού πτερυγισμού ή από έκτακτες συστολές.

Όσον αφορά το κατά πόσον η αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια θεραπεύεται η απάντηση σχετίζεται με τη διακοπή των αλκοολούχων ποτών. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η διακοπή τόσο τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας αρχίζει να εμφανίζεται 6 μήνες από το χρόνο της διακοπής. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πλήρης αναστροφή και αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας.

Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει βελτίωση ή σταθεροποίηση της κατάστασης. Το αποτέλεσμα της διακοπής των οινοπνευματωδών ποτών εξαρτάται από το πόσο χρόνο ο άρρωστος έκανε χρήση αλκοόλ και από το πόσο βαριά ήταν η βλάβη του μυοκαρδίου που προκλήθηκε.

Ο αλκοολισμός εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα σαν κοινωνικό πρόβλημα κυρίως στις χώρες με ιδιαίτερο ψυχρό χειμώνα χωρίς να είναι ευκαταφρόνητο το πρόβλημα στις υπόλοιπες.

Αναμφισβήτητα ανήκει στις περιπτώσεις εθισμού, που όμως σαφώς διαφοροποιείται από τη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως είναι τα ναρκωτικά.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: