Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

H Eλλάδα αντιμέτωπη με οικονομική κρίση και λαθρομετάναστευση

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη μόνο με την οιικονομική κρίση αλλά και με την ανεξέλεγκτη λαθρομετάστευση...
και ιδιαίτερα εκείνους που ζητούν άσυλο έχοντας ως προορισμό τους την Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το 90% των λαθρομεταναστών της Ε.Ε. φθάνει μέσω Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Warsaw-based Frontex, που είναι ο κοινοτικός οργανισμός για τη συνοριακή ασφάλεια.

Η μετανάστευση στην Ελλάδα αυξήθηκε όταν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ‘έκλεισαν’ τα θαλάσσια σύνορά τους υπογράφοντας συμφωνίες με τις χώρες της Αφρικής για τον έγκαιρο εντοπισμό των λαθρομεταναστών στη θάλασσα.

Οι ελληνικές αρχές έκαναν 132.711 συλλήψεις λαθρομεταναστών το α’ 9μηνο του 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείο Εργασίας. Στο διάστημα αυτό 31.000 μετανάστες διέβησαν τα σύνορα στον Έβρο από τη Τουρκία, τέσσερις φορές περισσότεροι απ’ ότι την ίδια περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex.

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό αναγνώρισης στην Ευρώπη για όσους ζητούν άσυλο, με λιγότερο από 1% επί συνόλου 50.000 εκκρεμών περιπτώσεων, σύμφωνα με τον UNHCR.

Η ελληνική βουλή θα ψηφίσει τον επόμενο μήνα τον σχηματισμό μιας ανεξάρτητης αρχής για την επίβλεψη της διαδικασίας των αφίξεων σύμφωνα με σχέδιο νόμου που υπεβλήθη στην βουλή.


newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...