Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να δώσει το ΤΑΣ τα χρήματα για την αποκατάσταση της Παναγίας Καθολικής


Να δώσει το ΤΑΣ τα χρήματα για την    αποκατάσταση της Παναγίας Καθολικής
Να δοθεί το ποσό των 70.000 € από το ΤΑΣ, που έχει εγκριθεί από το 2008, για την αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας Καθολικής, ζητεί με Ερώτηση που...
... κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό ότι ως σήμερα δεν έχουν δοθεί χρήματα από την πολιτεία για την αποκατάσταση του βυζαντινού μνημείου μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και ότι οι εργασίες υποστύλωσης που ξεκίνησαν χρηματοδοτούνται από δωρεές πιστών και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Παναγία Καθολική στη Γαστούνη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ο Ναός υπέστη σημαντικές ζημιές από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και παρά το γεγονός ότι το ΤΑΣ είχε εγκρίνει το ποσό των 70.000 €, ακόμα δεν έχει δοθεί έστω και μέρος αυτού ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν εργασίες υποστύλωσης του Ναού, από την 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με  χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές πιστών και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Ωστόσο, πέρα από την υποστύλωση, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης, καθώς ο Ναός έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει με κατάρρευση, σε περίπτωση που συμβεί και νέος σεισμός.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα δοθεί τελικά το ποσό των 70.000 € από το ΤΑΣ και αν ναι, πότε θα δοθεί η πρώτη δόση ώστε να ξεκινήσουν επί τέλους οι εργασίες αποκατάστασης του Ναού της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη»;
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...