Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ηλειακό χρώμα στους τομεάρχες της ΝΔ

Ηλειακό χρώμα στους τομεάρχες της ΝΔ
Τρεις Ηλείοι βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την ανασύσταση της «σκιώδους κυβέρνησης» όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η ομάδα των τομεαρχών.
Ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, Κώστας Τζαβάρας, μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ανέλαβε τομεάρχης Δικαιοσύνης, σ’ έναν τομέα που αποτελεί «το στοιχείο του», έπειτα και από την θητεία του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι.

Αναπληρώτρια τομεάρχης στον τομέα του Περιβάλλοντος ορίστηκε η βουλευτής Επικρατείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία κατάγεται από την Ζαχάρω. Ο τρίτος Ηλείος που αναλαμβάνει το επιτελικό έργο συντονισμού των τομεαρχών είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Σαμαράς με τις αλλαγές που έκανε επιχείρησε να σταματήσει την εσωστρέφεια και διαμόρφωσε ένα πολυπληθές «σχήμα μάχης» με μείγμα νέων και παλιών, ενσωμάτωσε τις «αντάρτικες» φωνές και όλες τις τάσεις και θέλησε να δείξει ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Δήλωση Διονυσίας Αυγερινοπούλου
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρό μας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφέρω στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής της Παράταξής μας.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας, η οποία είναι απαραίτητη σήμερα, πρέπει να βασιστεί και να προάγει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί το σπουδαιότερο κεφάλαιο της Ελλάδας.

Οι περιβαλλοντικές πολιτικές πρέπει να σχεδιάζονται με βάση την επιστημονική γνώση, ενώ η έρευνα και η τεχνολογία, η εκπαίδευση, οι μεταφορές και όλες οι πολιτικές πρέπει να ενσωματώνουν και τους στόχους της περιβαλλοντικής προστασίας. Η οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκουμε πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη και αυτό είναι το νόημα του κοινωνικού φιλελευθερισμού......

Προστατεύουμε το περιβάλλον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας του ανθρώπου, αλλά προστατεύουμε το περιβάλλον και για αυτό το ίδιο, ως αυταξία. Δίνουμε προτεραιότητα στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία των δασών. Φέτος είναι το Παγκόσμιο Έτος για τα δάση και η "αναγέννηση του Ελληνικού Δάσους", σε όσες περιοχές έχει υποβαθμιστεί, είναι προτεραιότητα. Πρέπει ακόμα άμεσα να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η διαχείριση των υδάτων, αλλά και των απορριμμάτων.

Με τη ματιά μας στραμμένη στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί το 2012, η χώρα μας οφείλει και μπορεί να είναι πρωτοπόρος στη χάραξη Ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών για το περιβάλλον και να στείλει μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας, όπως η κλιματική αλλαγή.

Η επιστημονική κοινότητα, οι εθελοντές, η νέα γενιά, οι φορείς είναι απαραίτητοι συμμέτοχοι στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε θετικά στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής της Χώρας μας.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...