Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, Μουρίνιο ο κορυφαίος τεχνικός (videos)

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2010, κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα της FIFA.


Κορυφαίος προπονητής ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ολο το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα (videos).
Για 2η σερί σεζόν ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Η Χρυσή Μπάλα μπορεί να άλλαξε και πλέον να απονέμεται από τη FIFA και όχι από το γαλλικό αθλητικό περιοδικό "France Football", ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, υπέρ του... διαδόχου του Ντιέγο Μαραντόνα.

Οι Τσάβι και Αντρές Ινιέστα που ήταν επίσης υποψήφιοι για το πολυπόθητο τρόπαιο “περιορίστηκαν” στη συμμετοχή τους στην ιδανική ενδεκάδα της FIFA για το 2010, η οποία αποτελείται από τους: Ικερ Κασίγιας, Μάικον, Κάρλες Πουγιόλ, Γεράρδ Πικέ, Λούσιο, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντάβιντ Βίγια. Κορυφαίος προπονητής του 2010 αναδείχθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το κορυφαίο γκολ του έτους παρέλαβε ο Χαμίτ Αλτιντόπ.
Η ψηφοφορία
Μέσι: 22,65%
Ινιέστα: 17,36%
Τσάβι: 16,48%
Στις γυναίκες, η Βραζιλιάνα Μάρτα κατέκτησε το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας και η Σίλβια Νάιντ της κορυφαίας προπονήτριας (εθνική Γερμανίας). Βραβείο Fair Play κατέκτησε η Ζαν Φρανσουά Αγιάν, αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Αϊτής κ-17. Τέλος, ειδικό βραβείο κατέκτησε ο αιδεσιμότατος Ντέσμοντ Τούτου.

Το live του contra.gr (το κείμενο διαβάζεται από κάτω προς τα πάνω)
21:13 Ο Μέσι σημείωσε 58 γκολ σε 53 επίσημα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα μέσα στο 2010 και τα περισσότερα τέρματα (42), ασίστ (15) και ντρίμπλες (166) στην Primera Division μέσα στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
21:00 Με την κατάκτηση από τον Μέσι, η Αργεντινή έφτασε τις 5 κατακτήσεις (Αλφρέδο ντι Στέφανο 2, Ομάρ Σίβορι 1 και Μέσι 2), όσες και η Βραζιλία (Ρονάλντο 2, Ριβάλντο 1, Ροναλντίνιο 1, Κακά 1), οι δύο χώρες με τις περισσότερες επιτυχίες.
20:57"Δεν περίμενα να κερδίσω. Ξεχωριστή ημέρα για μένα. Μοιράζομαι το βραβείο με όλους τους φίλους μου και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόμουν εδώ αυτήν τη στιγμή", οι δηλώσεις του
20:54 Η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι. Την απονομή έκανε ο Γκουαρδιόλα.
20:52 Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ανακοινώνεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2010, μετά από ένα βίντεο που παρουσίασε όλους τους προηγούμενους νικητές
20:45 Η μακρηγορία του Ντέσμοντ Τούτου καθυστέρησε την εκδήλωση. Τώρα γίνεται η απονομή στην καλύτερη παίκτρια, βραβείο που παρέλαβε η Βραζιλιάνα Μάρτα. To 5ο της καριέρας της.
20:38 Κορυφαίο γκολ αυτό του Χαμίτ Αλτιντόπ με την Τουρκία. Το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" το απένειμε ο τερματοφύλακας τον οποίο... εκτέλεσε.
20:32 Ο αιδεσιμότατος Ντέσμοντ Τούτου παρέλαβε ειδικό βραβείο της FIFA και αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες της Αφρικής
20:31 Μην ξεχνάτε, η μαγική ώρα είναι 20:45 και 53 δευτερόλεπτα
20:30 Κάποτε στη θέση του Μουρίνιο θα μπορούσε να ήταν ο Κρόιφ. Ηταν, αλλά με άλλη ιδιότητα...
20:26 Η ισπανική Sport αναφέρει ότι τη Χρυσή Μπάλα κατέκτησε ο Μέσι
20:24 Μόλις ο Μουρίνιο άκουσε το όνομά του (Κορυφαίος Προπονητής), σηκώθηκε από τη θέση του, δίπλα στον Γκουαρδιόλα, προσπέρασε τον Ρονάλντο χωρίς να τον χαιρετήσει, πήγε στην πίσω σειρά και χαιρέτησε κατά σειρά τους Μάικον, Λούσιο, Κασίγιας και Σνάιντερ, προτού πάει στην κεντρική σκηνή
20:23 Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρέδωσε το βραβείο της καλύτερης γυναίκας προπονήτριας στην τεχνικό της εθνικής Γερμανίας, Σίλβια Νάιντ

20:21 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση της άφιξης του Ζοζέ Μουρίνιο δεν ήταν τυχαία. Ο Πορτογάλος φέρεται να μην ταξίδευε στην Ελβετία, μέχρι να μάθει ότι κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού.

20:20 Η Ζαν Φρανσουά Αγιάν, αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Αϊτής κ-17 παρέλαβε το βραβείο Fair Play του 2010

20:18 Το "φαινόμενο" όταν ήταν ποδοσφαιριστής (2002, Ρεάλ Μαδρίτης, Χρυσή Μπάλα)
20:14 Ο Σνάιντερ δήλωσε πως η κορυφαία στιγμή του έτους ήταν... ο γάμος του

20:11 Ο Ρονάλντο, ο ο πιο νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα σε ηλικία 21 ετών και 91 ημερών το 1997, έγραψε στο Twitter του: "Συγχαρητήρια στους Λούσιο και Μάικο που βρίσκονται μεταξύ των 11 καλύτερων του κόσμου".

20:08 Αρχικά διεξάγεται η βράβευση της κορυφαίας ενδεκάδας του 2010 σύμφωνα με τη FIFA. Κασίγιας, Μάικον, Πουγιόλ, Πικέ, Λούσιο, Σνάιντερ, Τσάβι, Ινιέστα, Ρονάλντο, Μέσι, Βίγια

20:06 Σύμφωνα με πληροφορίες, η απονομή θα γίνει στις 20:45 και 53 δευτερόλεπτα... Για να δούμε...
20:00 Ο Λουίς Φίγκο είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο (2000)
19:56 Λουίς Σουάρεθ (νικητής το 1960, ο μόνος Ισπανός μέχρι σήμερα): "Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας Ισπανός μπορεί να κερδίσει, επειδή κουράστηκα να είμαι ο μοναδικός".

19:53 Ο Μέσι είναι υποψήφιος για 4η φορά. Μόνο ο Μισέλ Πλατινί και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έχουν περισσότερες υποψηφιότητες, με 5.

19:43 Η φήμη που κυκλοφορεί στη Ζυρίχη από το απόγευμα κάνει λόγο για τον Τσάβι. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, η Gazzetta dello Sport υποστηρίζει πως το βραβείο θα κατακτήσει ο Ινιέστα

19:35 Εάν θέλετε να πάρετε μία γεύση για τους λόγους που οι συγκεκριμένοι παίκτες βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση, δείτε μία ματιά εδώ κι εδώ.

19:33 Μιας και αναφέραμε τον Γιασίν, ιδού ο μοναδικός τερματοφύλακας που κατέκτησε το εν λόγω βραβείο.

19:26 Οι... χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας: Ο πιο ψηλός ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Σοβιετικός τερματοφύλακας Λεβ Γιασίν με ύψος 1,89μ. Ο κοντύτερος ήταν ο Δανός επιθετικός Αλαν Σίμονσεν με ύψος 1,65μ.

19:23 Ο πρώτος ποδοσφαιριστής με ισπανική υπηκοότητα που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο
19:17 Χρίστο Στόιτσκοφ (Νικητής 1994): "Ζούμε τις καλύτερες ημέρες στην ιστορία της Μπάρτσα. Δεν μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε αυτό το τρόπαιο".
19:06 Οι 6 παίκτες της Μπαρτσελόνα που βρίσκονται στην ιδανική ενδεκάδα της FIFA για το 2011
19:02 Από το Twitter του Τσεσκ Φάμπρεγας: "Ο Μέσι θα κερδίσει τις επόμενες 8, οπότε ας ελπίσουμε αυτή να μείνει μαζί μας. Χεχε..."

18:58 Μέσι: "Προτιμώ να κερδίσω το Μουντιάλ με την Αργεντινή από τη Χρυσή Μπάλα". Τσάβι: "Παίζω με τους καλύτερους του κόσμου και γι' αυτό βρίσκομαι εδώ". Ινιέστα: "Και οι τρεις είμαστε νικητές". Οι δηλώσεις που ξεχώρισαν από τη συνέντευξη Τύπου.

18:56 Το κλου της βραδιάς: Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να συναντηθεί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου προ της εκδήλωσης, αφού το αεροπλάνο του καθυστέρησε
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...