Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι Τούρκοι θεωρούν τους Αμερικανούς ως τη μεγαλύτερη απειλή

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/erdogan_obama_1-458x315.jpgΤα πράγματα άλλαξαν άρδην για τη Τουρκία ...
Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metropoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία απέδειξε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία είναι οι ΗΠΑ σε ποσοστό 42%.
Σε δείγμα 1.500 ερωτηθέντων το 23,7% ανέφεραν ότι δεύτερη μεγαλύτερη απειλεί είναι το Ισραήλ. 
Το 3% ανέφεραν το Ιράν, το 2,3% την Ελλάδα, το 2,1% το Ιράκ και το 1,7% τη Ρωσία.

Η διάχυτη άποψη που κυκλοφορεί στην Τουρκία είναι ότι υπάρχει μυστική διπλωματία απομάκρυνσης της χώρα από τη Δύση και ίδρυσης ισλαμικού κράτους γι αυτό υποστηρίζουν γίνεται και η προσέγγιση με το Ιράν.

Αναλύοντας τη δημοσκόπηση πολλοί Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί δεν τους στηρίζουν καθόλου στον αγώνα εναντίον του ΠΚΚ και είναι η μοναδική χώρα η οποία μπορεί να πλήξει άμεσα την τουρκική οικονομία .

Υπάρχουν και άλλες φωνές που καταγγέλλουν την αποτυχία της τουρκικής κυβέρνησης να εξηγήσει επαρκώς στον τουρκικό λαό την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυτός ο φόβος.
 
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...