Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/37795.jpg«Ήσασταν σαφής» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γ. Παπανδρέου για το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε στο Ερζερούμ...

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, οι συζητήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και οι προσπάθειες για την έκδοση ευρωομολόγου κυριάρχησαν στον διάλογο που είχαν οι Κ. Παπούλιας και Γ. Παπανδρέου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Βρισκόμαστε σε προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, τα χρόνια ζητήματα, αλλά με κοινή βούληση...", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία. 
 
"Ήσασταν όμως πολύ σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε", σχολίασε ο Πρόεδρος, για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "είναι το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν". 

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξασφάλισης της απαιτούμενης συναίνεσης για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε άμεσα την συζήτηση για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, με τα ελληνικά συμφέροντα.

"Η ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη θα συμβάλλει πολύ στην σταθερότητα και θα βοηθήσει την Ελλάδαλ ώστε να κάνουμε αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός", δήλωσε και πρόσθεσε: "Ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, όπου όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο και πραγματικά μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα".

"Και μια βοήθεια για τους αδύναμους", παρενέβη ο κ. Παπούλιας. "Ακριβώς", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για "βασική προσπάθεια" της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας, το οποίο ήταν "ανοργάνωτο, χαώδες, πελατειακό".

"Αυτή η προσπάθεια", συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι "όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά μέσα στους βασικούς μας στόχους για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτά τα στηρίζετε και εσείς πολύ".

"Απόλυτα", αποκρίθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...