Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία και στάσεις στα Μέσα Μεταφοράς 13, 14, 15, 16 Δεκεμβρίου!

«Παραλύει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και... πορείες που έχουν προγραμματίσει οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου.
 
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Έτσι, σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.


Οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει:

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

Έκκληση από το ΕΚΑΒ

Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της
 
Τετάρτης, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.
 
β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.
 
γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.

Απεργία στις τράπεζες

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στη 13:00 στο Σύνταγμα και

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.

Χωρίς Ενημέρωσης

24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα portals, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αυτές τις ημέρες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...