Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Παγετός το βράδυ παντού - Κύμα ψύχους στη Β. Ελλάδα

Το ρεκόρ του Σαββατοκύριακου σε χαμηλές θερμοκρασίες έγινε τα ξημερώματα της... Κυριακής. Μείον 17 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Φτερόλακα του Παρνασσού και σε υψόμετρο 2080 μέτρων.

Αττική

Ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και τις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει.

Πάντως πολλές εταιρίες επειδή έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους καλό είναι οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται απο τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ο επαρχιακός δρόμος Αφιδνών και η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη Νέα Μάκρη.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Φυλής προς τη μονή Κλειστών καθώς και στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας Φωκίδας.

Ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα

Κύμα ψύχους πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαΐδα και -1 η Δράμα.

Τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές. Στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές Από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

Προβλήματα απο τον χιονιά στην Κρήτη

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις σποραδικές καταιγίδες. Λόγω των χιονοπτώσεων κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ με δυσκολία εκτελείται η κυκλοφορία προς την Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο. Διαβάστε περισσότερα.Με απόφαση της Νομαρχίας Ηρακλείου κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολείαπου βρίσκονται σε δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Διαβάστε τη σχετική είδηση

Δηλώσεις Παπανδρέου από Κρήτη

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητησε και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, ο πρωθυπουργός, με την άφιξή του στο Ρέθυμνο."Ενημερώθηκα από τους φορείς και τα στελέχη της αυτοδίοικησης για την κακοκαιρία και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οδοποϊία και κάποιες αγροτικές παραγωγές. Εδωσα εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές και άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Σχέδιο Ξενοκράτης στη Σάμο

Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε χθες στη Σάμο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα. Αργά χθες το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...