Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ανεπιθύμητοι ήταν οι Έλληνες στους Αυστραλούς

Αυστραλιανή δημοσκόπηση για τη μετανάστευση λέει ότι η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν ήθελε τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα τους... Η δημοσκόπηση βέβαια χρονολογείται από το 1951.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τα οποία έφερε στο φως ο ομογενής δημοσιογράφος Γιώργος Μεγαλογένης, οι Αυστραλοί ήταν θετικοί σε ποστοστό 100% για τους Βρετανούς μετανάστες, 80,6% για τους Γερμανούς και 55,4% για τους Ολλανδούς. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις 42,7%.

Ο κ. Μεγαλογένης, ο οποίος έχει γράψει δυο βιβλία τα οποία καταπιάνονται με τη μετανάστευση στην Αυστραλία, στο άρθρο του σημειώνει: «Με ενοχλεί πως ακόμα και παλιοί μετανάστες, Έλληνες και Ιταλοί, τάσσονται κατά της άφιξης νέων μεταναστών λέγοντας "εμείς ήρθαμε νόμιμα". Λάθος.
 
Πρώτον δεν ήρθαν όλοι νόμιμα στην Αυστραλία, αλλά ανεξάρτητα πως φτάνει ο καθένας, το κίνητρο όλων ήταν και είναι μια καλύτερη ζωή».
newsbomb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...