Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Εμφάνιση για... -2

Το κρύο αντέχεται. Το -2 και η απόδοση του Παναθηναϊκού όχι... Οι «πράσινοι» πάγωσαν τους περίπου 2.000 φίλους τους που ταξίδεψαν στην Αρκαδία με το 0-0 που παραχώρησαν στον Αστέρα Τρίπολης που ήταν πολύ μαχητικός και συγκεντρωμένος στο στόχο του που ήταν να… μη χάσει.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας» και κρίθηκε στη δύναμη και την αντοχή των ποδοσφαιριστών. Οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες στα… δάκτυλα του ενός χεριού, με κλασικότερη αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν προσπέρασε στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο, πέρασε και τον Ντεγκρά, όμως το πλασέ που δοκίμασε ήταν αδύναμο και ο Πουλίδο πρόλαβε πάνω στη γραμμή να διώξει.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ως επί το πλείστον  να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και τα κατάφεραν καλά, με το γκολ να είναι το μοναδικό που δεν επετεύχθη! Οι Αρκάδες έκαναν ρήγματα κυρίως από την πλευρά του Σπυρόπουλου, ενώ δύο ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και από τον άξονα. Οι Ροτζέριο και Ουντίοτζι δοκίμασαν αρκετές φορές το πόδι τους, όμως σε καμία δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Τζόρβας, καθώς η μπάλα περνούσε άουτ, αν… και με καλές προϋποθέσεις.

Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε καλό ρυθμό, αλλά και ποιότητα, όμως το πάθος ξεχείλιζε, κυρίως από πλευράς γηπεδούχων, ενώ  το κίνητρο για νίκη που έχουν οι «πράσινοι»  προμήνυε ένα ενδιαφέρον δεύτερο μέρος .

Στην επανάληψη,  το παιχνίδι ήταν και πάλι κακό, με τη διαφορά ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε τόσο επιθετικές διαθέσεις και  είχε πιο παθητικό ρόλο. Από την άλλη όμως, οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν πολύ να διασπάσουν την άμυνα των Αρκάδων και δεν δημιούργησαν κλασική ευκαιρία!

Η είσοδος του Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε πνοή στην ομάδα του Φερέιρα αλλά και πάλι οι μέσοι του «τριφυλλιού» δεν βοηθούσαν τον Αργεντινό που έδειχνε να παλεύει μόνος στην αριστερή πλευρά, ενώ έδινε και βοήθειες στον αρνητικό Σπυρόπουλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε και τους Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο καραγκούνη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει ακόμα πιο αργό τον άξονα του. Η αποχώρηση των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου μείωσε την όποια δημιουργικότητα και εκρηκτικότητα από τον άξονα, με αποτέλεσμα ο Τζιμπρίλ Σισέ να είναι απελπιστικά αποκομμένος από τους συμπαίκτες του.

Από το 80ο λεπτό και μετά οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων να σκοράρουν ήταν βιαστικές και αναποτελεσματικές. Ο Μαρίνος δεν έδινε καμία βοήθεια από τα δεξιά, προϋποθέσεις για μακρινό σουτ δεν υπήρχαν, ενώ σα να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι έδειχναν να κρατούν το βαθμό της ισοπαλίας με χαρακτηριστική ευκολία.

Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου έφερε στο -2 από τον Ολυμπιακό το «τριφύλλι» που δείχνει να δυσκολεύεται πολύ σε κλειστές άμυνες, όπως παλιά...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βλάχος): Ντεγκρά, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυντανίδης, Ουριμπάρι, Λαδάκης, Μπαστία, Κερ, Ουντόζι (83' Φορτούνης), Αράς (71' Καρέρα), Ροτζέριο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Μαρίνος, Νίνης (74' Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (58' Λέτο), Σισέ
theplayer.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...