Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έστειλαν περαίωση στον Κωνσταντίνο!


Περαίωση έστειλε το ελληνικό κράτος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ζητώντας του να καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ για το διάστημα 200-2004!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ως ελεύθερος επαγγελματίας θεωρείται από το κράτος ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ που του απέστειλε περαίωση παρόλο που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το διάστημα το οποίο αφορά η περαίωση αφού η τελευταία συναλλαγή του με δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ήταν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη που πέρασε στο ελληνικό κράτος τα ανάκτορα στο Τατόι. Επίσης, το 2002 στον πρώην βασιλιά είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 13,7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το ποσό καταβλήθηκε σε πληρεξούσιούς του.

Μολαταύτα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η περαίωση που στάλθηκε ζητεί από τον Κωνσταντίνο να καταβάλλει 500 ευρώ για κάθε χρήση και μάλιστα έχει το δικαίωμα για 10% έκπτωση αν πληρώσει εφάπαξ το φόρο.

Για την εφορία ο πρώην βασιλιάς είναι «επιχειρηματίας παραγωγός δασικών προϊόντων» παρόλο που δεν έχει ταυτότητα για αυτό και το ειδοποιητήριο στάλθηκε στον αντίκλητό του.

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος δεν είναι ο μόνος που έλαβε περαίωση (αν και δεν έπρεπε) αφού τέτοια σημειώματα έχουν σταλεί σε συνταξιούχους που έχουν κλείσει χρόνια τα βιβλία, σε ανενεργούς οικονομικά πολίτες μέχρι και νεκρούς!

silvercity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...