Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το ποδήλατο κάνει κακό στους άνδρες;

Photo for this article
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες... το ποδήλατο μπορεί να βλάψει την ποιότητα του σπέρματος!

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως οι άνδρες που κάνουν ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερο σε ποσότητα και σε δραστικότητα σπέρμα σε σχέση με όσους δεν κάνουν καθόλου ποδήλατο.

Σημειώνεται ότι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ποδηλάτες είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν στο μέλλον πρόβλημα στο ουροποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας χειρότερη ποιότητα σπέρματος.

Ωστόσο η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης των ΗΠΑ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει σχέση του ποδηλάτη-σπέρματος όχι μόνο για τους επαγγελματίες, αλλά επίσης και για τους ερασιτέχνες ποδηλάτες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.200 άνδρες, οι οποίοι έδωσαν δείγματα σπέρματος ενώ παράλληλα απάντησαν στο ερωτηματολόγιο για την υγεία τους, καθώς επίσης και για τις αθλητικές συνήθειές τους. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι επιστήμες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι από τους άνδρες αυτούς ασκούνταν συστηματικά (γενικά), δεν είχαν πρόβλημα στο σπέρμα τους σε σχέση με αυτούς που δεν ασκούνταν καθόλου.

Όμως, όταν κλήθηκαν να αναλύσουν τους επιμέρους τρόπους φυσικής άσκησης που έκανε ο καθε ένας εθελοντής ξεχωριστά, διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν ποδήλατο πέντε ώρες την εβδομάδα και πάνω, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν τόσο αραιότερο σπέρμα όσο και χειρότερης ποιότητας!

Παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν το σπέρμα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι, οι τραυματισμοί, η πίεση, η άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή του οσχέου, συμπτώματα που παρουσιάζονται σε ποδηλάτες.

Τέλος, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τα αίτια του προβλήματος.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...