Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η Καμεράτα έπαιξε στον Άγιο Παντελεήμονα


Επεισόδια πριν την έναρξη από ομάδα ακροδεξιών
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, έγινε η συναυλία του
Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, υπήρξε ένταση από ακροδεξιά στοιχεία που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια.
Σε όλη την περιοχή υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας, καθώς έξω από την εκκλησία, ομάδα ακροδεξιών φώναξε υβριστικά συνθήματα κατά του αρχιεπισκόπου και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας .
Παράλληλα προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Μάνος. Σε αυτήν, έκανε λόγο "για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει".
Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και πρόσθεσε πως "στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...