Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επέλεξαν τον γνώριμό τους ρόλο του θεατή



Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της Ολυμπίας Οδού μέχρι τουλάχιστον τον Πύργο -διότι εξαρχής διαφαίνονταν τα προβλήματα στο επέκεινα τμήμα προς Τσακώνα- ήταν το τέλος του 2012.
Τώρα πλέον, κάποιοι έγραψαν για δύο χρόνια παράτασης, αλλά έγκυρες περί των τεχνικών ζητημάτων πηγές αναφέρουν ότι μέχρι και το τέλος του 2015 μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί το «Πάτρα – Πύργος».

Πρόκειται για το πιο εύκολο κομμάτι, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερα τεχνικές δυσκολίες, όπως συμβαίνει με το τμήμα «Πάτρα – Κόρινθος». Μόνο πρόβλημα οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν επισπευσθεί αν πολιτεία και τοπικοί φορείς συνεργάζονταν αποτελεσματικά. Το ερώτημα που βασανίζει πολλούς Ηλείους, είναι γιατί δεν ασκήθηκαν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση ώστε τα έργα να αρχίσουν από αυτό το εύκολο τεχνικά κομμάτι, που δεν απαιτεί σήραγγες και κοιλαδογέφυρες, τουλάχιστο τόσες όσες το «Πάτρα – Κόρινθος».

Οι τοπικοί βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα μπορούσαν να παρέμβουν προς το υπουργείο και την κατασκευαστική κοινοπραξία, έχοντας ως πανίσχυρο επιχείρημα την έξαρση των τροχαίων ατυχημάτων στο τμήμα «Πάτρα – Πύργος», το οποίο θεωρείται από ειδικούς το πλέον επικίνδυνο στη χώρα.
Αλλά… και σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα, οι προαναφερόμενοι προτίμησαν τον γνώριμό τους ρόλο: αυτόν του θεατή των εξελίξεων και του παθητικού δέκτη των αποφάσεων άλλων προσώπων, ξένων με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις των Ηλείων…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...