iliatora.gr | Ο Πύργος τιμά τον πολιούχο του



Με κάθε επισημότητα ο Πύργος τιμά τον πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο. Από το μεσημέρι της Τετάρτης χιλιάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής για να προσκηνύσουν την ιερή εικόνα του Αγίου, ενώ σήμερα το πρωί...
... τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης. Παρόντες οι Μητροπολίτες Αξώμης κ.κ. Πέτρος, Λευκάδος κ.κ. Θεόφιλος, Καισιαριανής, Βύρωνος & Υμητού κ.κ. Δανιήλ και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, απών ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός λόγω ασθενείας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και εορτάζοντα Χαράλαμπο Καφύρα.

Παρόντες και οι βουλευτές, φορείς και δήμαρχοι του νομού, όπως και ο "οικοδεσπότης" δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, που μετά τη λιτάνευση παρέθεσε δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο καλός καιρός αποτέλεσε σύμμαχο στον εορτασμό του πολιούχου του Πύργου, με πλήθος κόσμου απ' 'ολη την Ηλεία να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ