Άρσεναλ - Ολυμπιακός: 2-1


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μέσα στο "Emirates" με 2-1 (8' Τσάμπερλεϊν, 20' Σάντος, 27' Φουστέρ) από την Άρσεναλ και τον Καμπάγιο. Μοιραίος παίκτης ο Μαρκάνο.


Αποστολή στο Λονδίνο: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 και τους Παπαδόπουλο, Μοδέστο και Αμπντούν στον πάγκο! Την εστία υπερασπίστηκε ο Κοστάνσο. Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας και οι Μέλμπεργκ-Μαρκάνο συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ορμπάιθ και Φέισα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φουστέρ έπαιξε δεξιά, ο Μιραλάς αριστερά και ο Ιμπαγάσα είχε ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή πίσω από τον Τζεμπούρ, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Αρσέν Βενγκέρ παρέταξε την Άρσεναλ ουσιαστικά με την αναπληρωματική ομάδα, αφήνοντας στον πάγκο και τον Φαν Πέρσι. Ο Στσέζνι υπερασπίστηκε την εστία, στο σύστημα 4-3-3 των “κανονιέρηδων”.. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σανιά, Μέρτεζακερ, Σονγκ και Αντρέ Σάντος. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Ροσίτσκι, Αρτέτα και Φρίμπονγκ, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Τσάμπερλεϊν (δεξιά), Σαμάκ (κορυφή) και Αρσάβιν (αριστερά).

Τέτοια ποδοσφαιρική αδικία, δεν την συναντάς εύκολα. Ο Ολυμπιακός σάρωσε την Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο. Ναι, την σάρωσε. Πέντε κλασικές ευκαιρίες κι ένα γκολ. Σε ένα ημίχρονο. Στο “Emirates”. Ναι, στην έδρα της Άρσεναλ. Η αγγλική ομάδα σε δύο φάσεις έβαλε δύο γκολ. Με τη “βοήθεια” του Μαρκάνο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη με το μέρος του σε αυτό το διάστημα.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξαν ποδόσφαιρο, δεν προσπάθησαν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Με εκπληκτικό πάσινγκ γκέιμ, σε ένα τέτοιο γήπεδο, και με έναν Αριέλ Ιμπαγάσα να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ιμπαγάσα πάσαρε κάθετα στον Φέισα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, τροφοδότησε παράλληλα τον Φουστέρ, αλλά το δεξί σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 8', η Άρσεναλ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Αυτή κι αν είναι τύχη. Έπειτα από μπαλιά του Σονγκ στην πλάτη της άμυνας, πετάχτηκε ο Τσάμπερλεϊν στην πορεία της μπάλας, ο Χολέμπας τον έχασε, ο Μαρκάνο δεν έδιωξε σωστά και έκανε λάθος κοντρόλ, ενώ θα μπορούσε, και ο παίκτης της Άρσεναλ με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κοστάνσο.

Ο Πρωταθλητής δεν παράτησε το ματς. Ήταν ένα σοκ, πως να το κάνουμε. Από το πουθενά, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο 14', μάλιστα, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε συρτά κόρνερ από τα αριστερά, ο Φουστέρ επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Τζεμπούρ, ο οποίος με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα, καθώς έκοψε ο Αρτέτα πάνω στη γραμμή, ενώ με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αν είναι δυνατόν... Πώς χάθηκε αυτό το γκολ... Στο 19', ο Τοροσίδης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Μέρτεζακερ προ του Τζεμπούρ έδιωξε με προβολή, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να μπλοκάρει.

Η τυχερή Άρσεναλ διπλασίασε τα τέρματά της στο 20'. Ο Αντρέ Σάντος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση. Έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Τοροσίδης έκοψε προ του Σαμάκ. Η μπάλα έφτασε στον Μαρκάνο, ο οποίος δεν ήξερε τι να την κάνει και ο Σάντος με δεξί σουτ στην κλειστή γωνία της εστίας του Κοστάνσο έκανε το 2-0. Ο Αργεντινός ευθύνεται για το γκολ, αλλά το κακό ξεκίνησε από τον Μαρκάνο, που αντί να διώξει σε κόρνερ, άργησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει.

Στο 24', ο Σαμάκ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους, εκτός των δύο γκολ που σημείωσαν. Παρά το γρήγορο 2-0 εις βάρος του, ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Και από το 25' και μετά, έκανε φύλλο και φτερό την Άρσεναλ. Ναι, όπως το γράφω. Κι ας έβαλε μόλις ένα γκολ. Στο 27', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε έξυπνα κόρνερ από τα αριστερά, αλλάζοντας την μπάλα με τον Μιραλάς, ο Αριέλ σέντραρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και ο Φουστέρ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του τερματοφύλακα της Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ζει ακόμα μέσα στο Λονδίνο!

Στο 28', ο Τζεμπούρ σούταρε διαγώνια και ο Στσέζνι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι “κανονιέρηδες” βρίσκονταν σε παθητικό ρόλο. Στο 30', έπειτα από τακουνάκι του Μιραλάς η μπάλα έφτασε στον Χολέμπας, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, ο Κέβιν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, που πέρασε ψηλά άουτ. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν εξαιρετικός. Στο 38', έκλεψε την μπάλα από τον Σανιά στο κέντρο, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ έδιωξε πάλι σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός αδικείται κατάφωρα από το αποτέλεσμα. Ξεκάθαρα πράγματα. Μόνο από το 20' μέχρι το 25' δεν είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης ο Θρύλος. Δέκα τελικές προσπάθειες σε ένα ημίχρονο για την ομάδα του Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πρωταθλητής συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Στο 48', ο Μιραλάς έπιασε μια σουτάρα έξω από την περιοχή, αλλά η “βρωμόμπαλα” δεν ήθελε να μπει με τίποτα. Πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αγγλικής ομάδας. Στο 49', ο Κοστάνσο είχε την πρώτη του μεγάλη απόκρουση στο παιχνίδι. Ο Τσάμπερλεϊν βγήκε τετ α τετ, στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκλεισε ωραία το οπτικό πεδίο του αντιπάλου και απομάκρυνε το σουτ του παίκτη των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι είχε γίνει πια πολύ ανοιχτό. Η μπάλα πήγαινε συνέχεια κάτω-πάνω. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια επιθετική φιλοσοφία. Μέχρι το 60', όμως, δεν είχε άλλες φάσεις. Μόνο έντονο αγωνιστικό ρυθμό. Η πειραϊκή ομάδα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 64', μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Τοροσίδη από τα δεξιά, φαλτσαριστό πλασέ με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά η πόρνη μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό. Στο 66', ο Τσάμπερλεϊν έκανε κοντρόλ με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής ήταν μπροστά, αλλά δεν έδειξε το καταφανέστατο πέναλτι. Νέα αδικία. Γιατί δεν το έδωσες ρε Ισπανέ;

Στο 68', η παραφωνία Μαρκάνο έδωσε δώρο αντεπίθεση στην Άρσεναλ. Ο Αρσάβιν πέρασε τον Μέλμπεργκ μέσα στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, αλλά ο Κοστάνσο με μία σπουδαία απόκρουση  έδιωξε εντυπωσιακά, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Η κορυφαία στιγμή του Αργεντινού τερματοφύλακα στη μέχρι τώρα ερυθρόλευκη καριέρα του. Στο 70', μπήκε ο Φαν Πέρσι στη θέση του Σαμάκ. Στο 74', ο Βαλβέρδε έκανε διπλή αλλαγή. Στη θέση του Μιραλάς πέρασε ο Αμπντούν και αντί του Ορμπάιθ ο Μοδέστο. Ο Βέλγος μπορούσε να μείνει μέχρι το τέλος. Είναι παίκτης ποιότητας και με μία κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Ολυμπιακός είχε κλείσει την Άρσεναλ στα καρέ της. Στο 79', μπήκε ο Πάντελιτς στη θέση του σκόρερ Φουστέρ. Όλα για όλα. Για ένα γκολ. Στο 81', ο Αρτέτα εκτέλεσε φάουλ και ο Κοστάνσο απομάκρυνε με γροθιές. Ο Πρωταθλητής πίεζε ασφυκτικά, αλλά δεν έκανε ευκαιρίες, καθώς τα... χάλαγε στην τελική πάσα. Το 90', ο Μοδέστο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά σε σέντρα του Ιμπαγάσα. Το τελικό 2-1 υπέρ της Άρσεναλ έμεινε μέχρι το τέλος. Τι άδικο αποτέλεσμα, Θεέ μου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Ροσίτσκι, Αρτέτα, Αντρέ Σάντος, Τσάμπερλεϊν, Σονγκ, Αρσάβιν, Φρίμπονγκ, Σαμάκ.

Αναπληρωματικοί: Φαμπιάνσκι, Παρκ, Φαν Πέρσι, Ράμσεϊ, Τζένκινσον, Γκιμπς, Κοκελέν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μοδέστο, Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μακούν, Ποτουρίδης, Αμπντούν.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Βοηθοί διαιτητές: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ (Ισπανία), Χουάν Κάρλος Γέστε Χιμένεθ (Ισπανία)

Τέταρτος διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: 34' Ροσίτσκι, 76' Αρτέτα (Άρσεναλ), 49' Χολέμπας, 83' Τζεμπούρ (Ολυμπιακός)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ