Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κίνημα "Δεν Πληρώνω" - Οδηγίες και νέες γενικές συνελέυσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ

Κίνημα
Δελτίο Τύπου
Αυτά που πρέπει  να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, που είναι ενσωματωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι τα παρακάτω:
1.    Να πάνε σ’ ένα ΑΤΜ τράπεζας, συμβεβλημένης με τις ΔΕΚΟ και να πληρώσουν μόνο το λογαριασμό της ΔΕΗ και τις χρεώσεις προς τρίτους που πλήρωναν συνήθως (δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, ΕΡΤ κλπ.)
Μπορούν, αν έχουν κάρτα, να πάνε σε εξωτερικό ΑΤΜ και να πατήσουν τις ενδείξεις:
«άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούν τον κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ορίζουν το ανάλογο ποσό.
Αν δεν έχουν κάρτα, μπορούν να πάνε σε εσωτερικό ΑΤΜ και να ακολουθήσουν ανάλογη διαδικασία, πληρώνοντας με μετρητά. Τέλος παίρνουν την απόδειξη.
Όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, μπορούν να πληρώσουν μέσω της διαδικασίας e-banking και να εκτυπώσουν την απόδειξη.
2.    Να κάνουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους σε μια αίτηση, την οποία και θα βρουν στα βιβλιοπωλεία του κ. Παναγόπουλου στα Χαλκιάτικα και του κ. Αποστολόπουλου στη Μανωλοπούλου. Την αίτηση την καταθέτουν στο Ειρηνοδικείο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου η ΔΕΗ να μην προβεί σε διακοπή του ρεύματος.
Μαζί με την αίτηση καταθέτουν και φωτοτυπία της απόδειξης του ρεύματος που πλήρωσαν, καθώς και άλλα έγγραφα που θα ισχυροποιήσουν περισσότερο την αίτηση - πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, χαρτιά που δείχνουν την μείωση των αποδοχών, κάρτα ανεργίας ή μια δήλωση που εξηγούν την αδυναμία πληρωμής.
Όποιος δεν θέλει να κάνει ατομική προσφυγή στο Ειρηνοδικείο, μπορεί να πάει στο δικηγορικό γραφείο της κυρίας Καλάκου Δώρας, στην Αγία Κυριακή, που θα καταθέσει ομαδική προσφυγή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Εκτός από τις νομικές κινήσεις που θα γίνουν, πρέπει να επισημάνουμε ότι καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία και την κατάργηση του νόμου για τα χαράτσια, έχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κατοίκων στην άρνηση πληρωμής. Να συζητήσουμε με φίλους, γείτονες κλπ και να τους πείσουμε να μην πληρώσουν. Δεν μπορούν να κόψουν το ρεύμα στη μισή Ελλάδα. Το δρόμο δείχνουν ο Δήμος Ν Ιωνίας και το χωριό Ανθήλη Φθιώτιδας.
Το Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» πληροφορεί τους πολίτες του Πύργου ότι θα πραγματοποιηθούν  γενικές συνελεύσεις σε γειτονιές της πόλης με στόχο την ενημέρωσή τους.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων και γενικών συνελεύσεων των γειτονιών τις επόμενες μέρες εχει έχει ως εξής:
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στις εργατικές κατοικίες, στην Πατρών, πλησίον του ΚΕΔΔΥ.
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.  στις εργατικές κατοικίες, στην Αγίου Γεωργίου.
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Είναι σημαντικό κάθε συνέλευση γειτονιάς να βγάλει ψήφισμα ανυπακοής, ότι δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο, να εγκριθεί από όλους και να το καταθέσουμε με ομαδική παράσταση στη ΔΕΗ την επόμενη μέρα.
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.  συγκέντρωση–συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, με συμμετοχή πολιτών από τις συνελεύσεις  γειτονιών,  κατοίκων από τις συνοικίες του Πύργου και συλλόγων, φορέων, εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Εάν επιθυμείτε να γίνει και στη γειτονιά σας συνέλευση-ενημέρωση,  επικοινωνήστε με τα εξής τηλέφωνα : Λάζαρος Α. 6942214230, Γιάννης Κ. 6974943457, Μαρία Κ. 6946050912, Βάσω Κ. 6974732729
ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...