Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: «Μπράβο σε πρωθυπουργό και Σαμαρά»


Σαρκοζί: «Μπράβο σε πρωθυπουργό και Σαμαρά»Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καλωσόρισε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του αρχηγού της αντιπολίτευσης για τη στήριξη της δανειακής σύμβασης και την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Επισήμανε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στις Κάννες ότι «επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» αλλά για αυτό υπάρχουν και υποχρεώσεις και πρέπει να εφαρμόζονται και οι νόμοι.

Το μήνυμα που διαβίβασαν η Γερμανία και η Γαλλία στην Ελλάδα για το σχέδιό της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επέτρεψε να υπάρξει μία συνειδητοποίηση, η οποία, «αν επιβεβαιωθεί, θα τη χαιρετίσει όλος ο κόσμος», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αντ.Σαμαρά για την στήριξη των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου, ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε για θαρραλέες δηλώσεις και για αυτό τον συνεχάρη.
Το δημοψήφισμα, είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δεν ήταν μέσο αλλά ένα εργαλείο προς ένα σκοπό. Όταν η αντιπολίτευση παρείχε τη στήριξη της, κατέστησε το δημοψήφισμα λιγότερο χρήσιμο μέσο, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στην Ελλάδα.
Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε ο κ.Σαρκοζί, είναι ζωτικό να στείλει η Ευρωζώνη ένα πειστικό μήνυμα στον κόσμο.

Αυτή είναι η κοινή θέση της Γαλλίας και της Γερμανίας χαρακτηρίζοντας τον άξονα των δύο χωρών ότι είναι η σπονδυλική στήλη της Ευρώπης—δεν πρόκειται απλώς για μία συμφωνία, σημείωσε.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...