Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία - Καταργούνται 100 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σαρωτικός “Καλλικράτης” έρχεται και στην ανώτατη εκπαίδευση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών τμημάτων θα καταργηθούν 100 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των ίδιων των προέδρων τμημάτων ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχολές με τη χαμηλή ζήτηση. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην περιφέρεια, με αντικείμενο από τον τουριστικό ως τον γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και ξένες φιλολογίες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κλεισίματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το υπουργείο Παιδείας μελετά τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημίων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως είναι τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα 24 πανεπιστήμια, μόνο όσα βρίσκονται στην Αττική, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και στα Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη. Τα υπόλοιπα βρίσκονται διασκορπισμένα από δύο έως έξι κομωπόλεις και πόλεις.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...