Εκεί η Κυβέρνηση δεν αστειεύεται

Ποινή φυλάκισης για τους ελεγκτές που δεν θα συμμορφωθούν
Η ισπανική κυβέρνηση θα κηρύξει το πρωί «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Το υπουργικό συμβουλίου της Ισπανίας συγκλήθηκε για σήμερα το πρωί σε έκτακτη σύνοδο, προκειμένου να κηρύξει εθνική «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», γεγονός που θα σημάνει ότι όποιος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν παρουσιαστεί στη θέση του θ' αντιμετωπίσει την απειλή φυλάκισης.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα: «Ο αρχηγός της κυβέρνησης αποφάσισε τη σύγκληση το πρωί του Σαββάτου εκτάκτως υπουργικού συμβουλίου που θα κηρύξει, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν ομαλοποιηθεί πλήρως.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα σημάνει την κινητοποίηση όλων των ελεγκτών και την άμεση παραπομπή στην δικαιοσύνη όλων όσοι δεν παρουσιαστούν στις θέσεις εργασίας τους [. . .] θα αντιμετωπίσουν μεγάλες ποινές φυλάκισης.»

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη προσέλευσης υπό κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης έως και 10 ετών.

Θυμίζουμε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους χθες Παρασκευή από τις 17:00 τοπική ώρα [18:00 ώρα Ελλάδας], γεγονός που προκάλεσε το κλείσιμο μεγάλου μέρους του Ισπανικού εναέριου χώρου και προκάλεσε σχετικό χάος σε μεγάλα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν, κατά εκτιμήσεις, 250.000 επιβάτες και να ακυρωθούν τουλάχιστον 2.000 πτήσεις.

24ωρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ