Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΦΡΙΚΗ: Συνελήφθησαν οι γονείς του 22 μηνών αγοριού που κατηγορούνται ότιτο κακοποίησαν μέχρι θανάτου!




Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον φρικτό θάνατο του βρέφους 22 μηνών από την περιοχή Λεύκα της Πάτρας που οι Ρομά γονείς του κατηγορούνται πως χτύπησαν μέχρι  θανάτου!
Και ο 32χρονος πατέρας καθώς και η μάνα 35 ετών, συνελήφθησαν και τους αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας και μάλιστα από πρόθεση, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν και οι δύο στον Εισαγγελέα της Πάτρας και κατόπιν στον Ανακριτή.

Όλη η κοινωνία της Πάτρας είναι συγκλονισμένη από την αγριότητα. Οι γονείς του άτυχου μωρού ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο ώρες καθυστέρηση και το βρέφος διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών νεκρό.

Όπως γνωστοποίησε χθες βράδυ η Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα η οποία εξέτασε το άψυχο κορμάκι του μικρού αγοριού, ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είπε όμως ότι στο σώμα του υπήρχαν σημάδια, εκδορές εκ των οποίων πολλές ήταν παλαιότερες αλλά και αρκετές πολύ πρόσφατες.

Η Ιατροδικαστής μίλησε για ξεκάθαρη περίπτωση κακοποίησης παιδιού.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, οι γονείς κρατήθηκαν στην Ασφάλεια της Πάτρας και τους γνωστοποιήθηκε ότι συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίς εκ προθέσεως.
Αυτό το οποίο υποστήριξαν εξ αρχής οι γονείς ήταν ότι... βρήκαν το παιδί σε αυτήν την κατάσαση...
 
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελο του παιδιού»
"Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη, που σημειώθηκε στην περιοχή της Πάτρας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε.

Μόλις, είκοσι ημέρες μετά από τη 19η Νοεμβρίου « Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση» , ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού.

"Το παιδί (22 μηνών), κατέληξε μετά από σοβαρή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του και τη σύντροφό του.

Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες".
dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...