Κατεβάζουν «διμηνίτες» για τα σκουπίδια

Δράση για το κλείσιμο παράνομων χωματερών

Οι αρμόδιοι φορείς θα προβούν στην υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε υπαλλήλους του ΧΥΤΑ, ώστε να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών άμεσα και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα
. Ο κ. Ντόλιος διευκρινίζει ότι μπορούν να προσληφθούν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου για να λυθεί το πρόβλημα, δείχνοντας έτσι τη λύση του προβλήματος. Μέχρις ότου περάσει το δίμηνο θα έχουν εν τω μεταξύ προσληφθεί μόνιμοι με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Ο κ. Ντόλιος αναφέρει:
Διευκρινίζεται ότι καμία σχέση δεν έχει η 68829/2.12.2010 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Η έκδοση της ανωτέρω εγκυκλίου έχει στόχο να ενημερώσει μέσω των Περιφερειών του Κράτους και τους τελευταίους Δημάρχους στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που πιθανόν δεν είχαν κατανοήσει ότι η απαγόρευση δεν αφορά τις εγκριθείσες από την Π.Υ.Σ 33/2006 συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου όπως επίσης και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα .

Αυτό εξάλλου προκύπτει από το περιεχόμενο της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται το ερώτημα εφόσον η υπάρχουσα νομοθεσία δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας.

Κλείνουν οι παράνομες χωματερές στην Πελοπόννησο…
Δύο σχέδια δράσης για το κλείσιμο παράνομων χωματερών και τη νόμιμη διάθεση των στερεών αποβλήτων, καθώς και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και η προκήρυξη των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στην ίδια Περιφέρεια, έως τον Ιούνιο του 2011.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα παραπάνω σχέδια δράσης συγκροτούν μία ολοκληρωμένη απάντηση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα των χωματερών που είναι ιδιαίτερα οξυμμένο στην Πελοπόννησο και θα αποτελέσουν πρότυπο για αντίστοιχα σχέδια δράσης στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Με την απόφαση αυτή καθίσταται δυνατή η απορρόφηση σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, δημιουργούνται νέα θετικά δεδομένα στην προσπάθειά να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ