Από την Αμαλιάδα ο «εγκέφαλος» διεθνούς κυκλώματος σωματεμπόρων!


Από την Αμαλιάδα ο  «εγκέφαλος» διεθνούς κυκλώματος σωματεμπόρων!
Από την Αμαλιάδα είναι ο 40χρονος «εγκέφαλος» διεθνούς κύκλωματος εκμετάλλευσης γυναικών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές, μετά από πολύμηνες έρευνες.
Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ άλλα 160 προσήχθησαν και  εξετάζονται για συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα  εμπορίας γυναικών, κυρίως από τη Ρωσία, τις οποίες οι δράστες προωθούσαν σε κέντρα διασκέδασης ή εξέδιδαν μέσω γραφείων

Η γιγαντιαία επιχείρηση του τμήματος εμπορίας ανθρώπων της  Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και άλλα σημεία της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές γίνεται έρευνα και στη Ρωσία.

Σύμφωνα με αρμόδιο  αξιωματικό της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα  ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης  τις οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων, κυρίως τη νύχτας, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοια μεγάλη υπόθεση στις αρχές του Νοέμβρη του 2008, αλλά πριν από ένα χρόνο περίπου αφέθηκε ελεύθερος γιατί έληξε ο χρόνος.

Ο 40χρονος λείπει από την Αμαλιάδα αρκετά χρόνια, αλλά πριν το 2008 δεν ήταν λίγες η φορές που επισκέπτοταν την πόλη για να δει τους συγγενείς του. 

Εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί  εμπλέκονται, εκτός των άλλων, στο  μεγάλο κύκλωμα εμπορίας, σεξουαλικής  και οικονομικής εκμετάλλευσης γυναικών από τη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης στην Ελλάδα και με την υποστήριξη των ρωσικών Αρχών Ασφαλείας, συνέλαβαν συνολικά 51 άτομα, εκ των οποίων 19 είναι μέλη της οργάνωσης και τα υπόλοιπα κατηγορούνται για διάφορα άλλα αδικήματα.

Εκτός από αυτούς, για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται ακόμα 11 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία αναζητούνται, ενώ δύο από αυτά είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι διευκόλυναν κατά παράβαση των καθηκόντων τους την έκδοση αδειών εργασίας για τις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν οι σωματέμποροι. 


Επιχείρηση  «Σιβηρία»

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που είχε την  κωδική ονομασία «Σιβηρία», εξετάστηκαν περισσότερα από 180 άτομα, ενώ απελευθερώθηκαν και τέσσερις γυναίκες, ρωσικής καταγωγής, οι οποίες κατήγγειλαν ότι ήταν θύματα της οργάνωσης, γι’  αυτό χαρακτηρίστηκαν με εισαγγελικές πράξεις ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και τους παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Η οργάνωση ήταν δομημένη σε τρεις πυρήνες με διακριτούς ρόλους και στελέχωση, και εντόπιζε τις γυναίκες-θύματα στις χώρες της  Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, τις εξαπατούσε ότι θα εργάζονταν δήθεν ως χορεύτριες με μεγάλους μισθούς σε νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις προωθούσε σε νυχτερινά κέντρα όπου τις εξανάγκαζαν με τη βία να εκδίδονται σε πελάτες των καταστημάτων.

Τα κέρδη νομιμοποιούνταν μέσω αλυσίδας αρτοποιείων, ιδιοκτησίας του «εγκεφάλου» της σπείρας, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων, καθώς επίσης και με την αγορά ακινήτων και μέσω νυχτερινών κέντρων.


Μεγάλα χρηματικά ποσά διοχετεύονταν στο εξωτερικό. Από την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, 12.400 ευρώ και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων. Οι 51 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.


Η υπόθεση του 2008

Το νέο  τότε ... αμόρε της γνωστής κοσμικής και τραγουδίστριας Μαριάννας Ντούβλη, ο οποίος επισήμως φέρεται ως ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων, ενώ παράλληλα μέσω off shore εταιρειών με έδρα την Κύπρο ήλεγχε δυο νυχτερινά κέντρα με strip show, ήταν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης του 2008.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αφού όπως προέκυψε από τις έρευνες, «ξέπλενε» μεγάλο μέρος από τις ημερήσιες εισπράξεις των 10.000 ευρώ από τα δύο στριπτιζάδικα μέσω της επιχείρησης με την αλυσίδα φούρνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά του δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε αντίστοιχο κύκλωμα (καθώς πιάστηκε και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2007) το οποίο είχε στήσει και τηλεφωνικό κέντρο στην οδό Λάρνακος, στα Πατήσια, προκειμένου να κλείνονται τα ερωτικά ραντεβού με τις γυναίκες και στο οποίο εργάζονταν έξι τηλεφωνήτριες σε τρεις οκτάωρες βάρδιες, που απαντούσαν σε συνολικά τριάντα έξι κινητά.

Τότε είχε κατηγορηθεί σε βαθμό πλημμελήματος για τις γυναίκες που βρέθηκαν στα δύο στριπτιζάδικά του, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος, αν και οι άλλοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης προφυλακίστηκαν.

Ο ίδιος εξάλλου  φέρεται ως ο βασικός «χορηγός»  του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, μέσω του οποίου πιθανολογείται ότι γίνονταν από το κύκλωμα οι παράνομες ελληνοποιήσεις των αλλοδαπών γυναικών.

του Κώστα Γιάλπα (εφημερίδα "Πρωϊνή")

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ