Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ραγκούσης: Περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις στο Δημόσιο έως το 2013

http://static.doldigital.net/webstatic/70E77A44A204D964D1777A02628E7FB6.jpg«Ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» δηλώνει μέσω του Βήματος της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών...


Ο Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις μονίμων.

Εξηγώντας πώς θα επιτευχθεί αυτή η μείωση ο υπουργός επικαλείται το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Επιπλέον, από τον «Καλλικράτη» προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις, ενώ με την κατάργηση των Stage προέκυψαν 50.000 λιγότεροι μισθοδοτούμενοι.

Παράλληλα, προαναγγέλλει και μειώσεις μισθών σε υπουργεία όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό για τα εύκολα».

«Η βούληση και η αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά να υπηρετήσει πρωτίστως την πατρίδα και όχι το κόμμα του και τον εαυτό του θα φανεί στα δύσκολα και σοβαρά θέματα που έχουμε μπροστά μας. Μακάρι να διαψεύσει τον εαυτό του.»

Πάντως, και για την Ντόρα Μπακογιάννη ο υπουργός εκτιμά ότι είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατον- να καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι από μέρος του προβλήματος αποτελεί μέρος της λύσης.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...