Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζουν τα πάντα στους σιδηροδρόμους - Αυξήσεις εισιτηρίων από το 2011 έως και 50%

Στην κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων στη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, την κατάργηση... των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μετάταξη των 2.350 υπαλλήλων, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού προβλέπουν τα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, που εγκρίθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων διοικητικών συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι με κατάληψη των χώρων που αρχικά είχαν προγραμματιστεί οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων,προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή τους.

Όσον αφορά τα δρομολόγια από τα τέλη Ιανουαρίου του 2011 θα αρχίσουν οι αλλαγές.
Τα δρομολόγια που παραμένουν και δεν έχουν καμία αλλαγή είναι αυτά στον άξονα Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και επίσης παραμένουν τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών, τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια της Πελοποννήσου που είναι Ολυμπία-Κατάκολο και Διακοφτό-Καλάβρυτα. Δεν επηρεάζονται επίσης όλα τα εμπορευματικά δρομολόγια.

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2011 αποφασίστηκε να καταργηθούν τα παρακάτω δρομολόγια προκαλώντας τις αντιδράσεων των φορέων των περιοχών, που δεν θα εξυπηρετούνται πλέον.

Καταργούνται:

- Θεσσαλονίκη-Σέρρες
- Όλα τα δρομολόγια στη Δυτική Μακεδονία
- Λοιπές τοπικές διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα (Κούλατα-Ειδομένη-Πύθιο)
- Όλα τα δρομολόγια της Πελοποννήσου

Φορείς των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε κάτι τέτοιο και απειλούν με κινητοποιήσεις.

Πόσο αυξάνονται τα εισιτήρια του ΟΣΕ

- Τα εισιτήρια στις διαδρομές από Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνους αυξάνονται έτσι ώστε οι τιμές να φτάσουν από το 80% έως το 100% επί της τιμής των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...