Όχι στον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία

Όχι στον αποκλεισμό των  ατόμων με αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου έρχεται για να μας θυμίσει τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτά τα άτομα που δεν διεκδικούν τίποτα περισσότερο από αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.
Είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε ώστε τα άτομα με αναπηρία να τύχουν της αποδοχής που δικαιούνται ως ισότιμοι πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους συνανθρώπους τους.

Στη Ηλεία υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για τα Άτομα με Αναπηρία. Η στήριξη των ειδικών δομών αποτελεί ζητούμενο ετών, με την Κυβέρνηση να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έλλειψη και των κατάλληλων υποδομών αλλά και προσωπικού.

Επίσης η κατάργηση των αποκλεισμών, η στήριξη της απασχόλησης και η προστασία των αναπήρων απέναντι στην οικονομική κρίση ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα διάκρισης ιδιαίτερα τώρα που οι θέσεις εργασίας συνεχώς μειώνονται, αποτελούν πολιτικές που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν.

Ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης βρίσκεται στο πλευρό των Ατόμων με Αναπηρία και με συνεχείς παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς στηρίζει ουσιαστικά τα αιτήματά τους.

Πρόσφατα  κατέθεσε άλλη μια Ερώτηση στη  Βουλή σχετικά με τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις Ερωτήσεις και τις Αναφορές που έχει καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας.

Επίσης, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία διαβίβασε τη διαμαρτυρία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για τον αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ζητώντας την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, διότι ο αποκλεισμός των ατόμων με μειωμένη οπτική οξύτητα είναι πράξη άκρως προσβλητική και απαράδεκτη και δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Επιπλέον, κάλεσε την Υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να ακυρωθεί το περιεχόμενο της νέας πρόκλησης (ορθής επανάληψης) του Ε.Α.Π. η οποία δεν βασίζεται σε καμία νομοθετική ρύθμιση και να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι στις ημερομηνίες που όριζε η αρχική πρόσκληση.

Ωστόσο πέρα από τις ενέργειες τις πολιτείας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει είναι η ίδια η κοινωνία να αφυπνιστεί και να κατανοήσει τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία έτσι ώστε ο κάθε ένας από εμάς, μέσα από τις ενέργειές του να δείξει έμπρακτα το σεβασμό και τη συμπαράσταση του, συμμετέχοντας κατά αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια άρσης των αποκλεισμών όλων των μορφών.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ