Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το ΓΕΑ διαψεύδει για πυρηνικά στον Άραξο

PictureΚάτι κινείται στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Άραξου στην Πελοπόννησο. Δημοσιεύματα θέλουν να βρίσκεται σε εξέλιξη (χθες και σήμερα) εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων στην βάση, που μέχρι και το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.
 
Μάλιστα, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μεταφορά και αποθήκευση πυρηνικών του ΝΑΤΟ, φήμες που ωστόσο διαψεύδονται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 
 
Το newsbomb μίλησε με αξιωματικό του ΓΕΣ ο οποίος αν και φειδωλός στις δηλώσεις του, ωστόσο ήταν σαφής «Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δεν έχει καμία ενημέρωση για υποδοχή όπλων στη βάση. Δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, απλά πρόκειται για πληροφορίες».
 
Κατά την ίδια πηγή, η άσκηση δεν αφορά σε τίποτε άλλο παρά σε προγραμματισμένη συντήρηση των εγκαταστάσεων. «Ο έλεγχος των εγκαταστάσεων πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις οπότε δεν είναι άσκηση».

newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...