Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στη φάκα της εφορίας 772 οφειλέτες με βίλες στην Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουλιαγμένη και Πανόραμα


- Δεν πληρώνουν τα χρέη τους στο Δημόσιο ενώ έχουν ακίνητη περιουσία 1,16 δισ ευρώ!
- Προσθεσμία μέχρι 15/12 να πληρωθουν οι οφειλές αλλιώς θα ξεκινήσουν κατασχέσεις
- Κυνήγι για χρέη στο Δημόσιο και για 113 φαρμακοποιούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων που αφορούν σε ιδιοκτήτες κατοικιών ή/και οικοπέδων σε επιλεγμένες ακριβές περιοχές κατοικίας με τιμή ζώνης άνω των 2.500 ευρώ και με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ προέκυψαν τα εξής:

304 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Φιλοθέη και στο Παλαιό Ψυχικό, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 454,1 εκ.

148 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη και στην Νέα Ερυθραία, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,6 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 222,7 εκ.

245 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Βούλα και την Βουλιαγμένη, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,4 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 350 εκ.

75 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πανόραμα και στην Καλαμαριά,  με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 135 εκ.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι την 15 Δεκεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανόμενου και πλειστηριασμού.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε διασταύρωση από την βάση δεδομένων των φαρμακείων που τηρεί, με το αρχείο οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την διασταύρωση εντοπίστηκαν 235 οφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές, συνολικού ποσού 5,9 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 4,1 εκ. ληξιπρόθεσμες (βρέθηκε μόνο ένας οφειλέτης με οφειλές 2,1 εκ. σε αναστολή για μέρος της οφειλής του).

Στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν αποσταλεί, επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι την 18 Νοεμβρίου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, 122 είχαν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συνολικού ποσού 0,4 εκ. ευρώ και 50 προχώρησαν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους εκ ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου 0,8 εκ. ευρώ με καταβολή της πρώτης δόσης εκ 0,1 εκ. ευρώ.

Κατά των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εξόφλησης, δρομολογούνται κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...