Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΣ 45 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Το Gatwick, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, άνοιξε και πάλι σήμερα όμως σύμφωνα με... αξιωματούχο του αεροδρομίου είναι αναπόφευκτο να παρατηρηθούν προβλήματα στις πτήσεις εξαιτίας του χιονιού.



Προβλήματα αντιμετώπισαν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, ενώ η κακοκαιρία προκάλεσε πλήγμα στην αγορά που ανέμενε αυξημένη κίνηση λόγω της εορταστικής περιόδου.


Σε ολόκληρη τη χώρα καταγράφηκαν περιστατικά με επιβάτες να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε παγωμένα τρένα, τροχαία ατυχήματα εξαιτίας του πάγου στους δρόμους, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει.


Το αεροδρόμιο του Gatwick άνοιξε σήμερα στις 08:00 (ώρα Ελλάδος), έχοντας παραμείνει κλειστό επί τρεις ημέρες.


Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται μικρότερη χιονόπτωση, αλλά ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες πάγου θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.


Οι υπό του μηδενός θερμοκρασίες και το χιόνι στη Βρετανία εκτιμάται ότι κοστίζουν στην οικονομία της χώρας περί τα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως.


Εξαιτίας της κακοκαιρίας παρατηρήθηκε αύξηση στην πώληση μπαταριών αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία οδικής βοήθειας RAC.


«Από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου τοποθετήσαμε 1.200 μπαταρίες -δηλαδή μία μπαταρία ανά 72 δευτερόλεπτα- και συνολικά μέσα στο Νοέμβριο τοποθετήσαμε 12.787 μπαταρίες», δήλωσε στο Ρόιτερ η Βίκι Μπερν, διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας.


Εν τω μεταξύ, η εταιρεία διαχείρισης του Εurostar ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των συγκεκριμένων τρένων θα περιοριστούν σημαντικά μέχρι την Κυριακή, αλλά μέχρι τη Δευτέρα δεν θα διατεθούν άλλα εισιτήρια.


Στη Γαλλία, τα προβλήματα που είχε προκαλέσει η πυκνή χιονόπτωση στις χερσαίες μεταφορές αποκαθίστανται σταδιακά από σήμερα το πρωί, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται στα δυτικά και κεντρικά της χώρας.


Συνολικά, 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές της εβδομάδας στην κεντρική Ευρώπη, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές των χωρών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.


Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην Πολωνία, όπου από τις αρχές της εβδομάδας 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 12 το τελευταίο 24ωρο.


Στην Τσεχία, η αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που ανεβάζει στους οκτώ τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις αρχές της εβδομάδας.


Δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στη Σλοβακία και πέντε στη Λιθουανία.


Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώθηκαν σήμερα στη Σερβία, τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο, όπου υπερχείλισαν πολλά ποτάμια.


Στη Σερβία, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πόλεις Λιουμποβίλα, Πριγιεπόλιε και Λοζνίτσα, ενώ στη Βοσνία ο στρατός ανέλαβε να βοηθήσει στη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτη ανάγκης στο Νόϊβο Γκόραζντε, την Μπιγιελίνα και την Καπλίνα στα ανατολικά της χώρας.


Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε 11 από τους 21 δήμους του Μαυροβουνίου.


fimotro 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...