Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Γιγαντιαίος τόνος πωλείται έναντι 300.000 ευρώ

Γιγαντιαίος ερυθρός τόνος πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού ρεκόρ
των 32,49 εκατ. γεν δηλαδή 396.000 δολαρίων ή 300.000 ευρώ από τον οίκο Tsukiji στο Τόκιο.


Το ψάρι, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σούσι, αγοράστηκε από εστιατόριο στην επαρχία Γκίνζα του Τόκιο και αλυσίδα σούσι του Χονγκ Κονγκ και είχε βάρος 342 κιλά.

Οι λόγοι του αστρονομικού ποσού πώλησής του εστιάζονται στο ότι αυτή ήταν η πρώτη δημοπρασία του έτους για τον οίκο, ότι η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% της παγκόσμιας κατανάλωσης ερυθρού τόνου και τέλος ότι λόγω της ανεξέλεγκτης αλίευσης του ζώου, είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί σε τόσο μεγάλο μέγεθος.

Σύμφωνα με τον οργανισμός WWF, αυτός ο τόνος ήταν 20 ετών. Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του ερυθρού τόνου έχει μειωθεί δραματικά - σχεδόν κατά 90% από τη δεκαετία του 1970- υπάρχουν πλέον πολύ λίγοι τόσο μεγάλοι τόνοι.

Ο βόρειος τόνος βρίσκεται μάλιστα στη λίστα της Διεθνής Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) με τα κρίσιμα απειλούμενα ήδη, ένα βήμα δηλαδή πριν τα είδη προς εξαφάνιση.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...