ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Χυλοπίτες με πανσέτα και μανιτάρια



Μία συνταγή για τους αμετανόητους μακαρονάδες. Παρόλο που έχει κρέας, μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Θέλω να θυμάστε ότι ρίχνοντας τα ζυμαρικά καθώς στάζουν μέσα στη σάλτσα που βράζει, πετυχαίνουμε πυκνότερη σάλτσα η οποία κολλάει πάνω στο ζυμαρικό και δεν μένει στο πιάτο. 

  Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 γραµµ. πανσέτα ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραµµ. μανιτάρια (ασπροµανίταρα) κομμένα σε φέτες
  • 800 γραµµ. (2 συσκευασίες) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες Κρητικές (μακριές)
 
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε 2΄-3΄, να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

Σβήνουμε µε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5΄.

Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

μερίδες 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: