Μία συνταγή για τους αμετανόητους μακαρονάδες. Παρόλο που έχει κρέας, μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Θέλω να θυμάστε ότι ρίχνοντας τα ζυμαρικά καθώς στάζουν μέσα στη σάλτσα που βράζει, πετυχαίνουμε πυκνότερη σάλτσα η οποία κολλάει πάνω στο ζυμαρικό και δεν μένει στο πιάτο.
Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 250 γραµµ. πανσέτα ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γραµµ. μανιτάρια (ασπροµανίταρα) κομμένα σε φέτες
- 800 γραµµ. (2 συσκευασίες) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κιλό χυλοπίτες Κρητικές (μακριές)
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε 2΄-3΄, να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
Σβήνουμε µε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5΄.
Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
Σβήνουμε µε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5΄.
Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
μερίδες 4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου