ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Αγίας Παρασκευής στην ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΛΕΙΑΣ (Τρουμπέ) ..(39 PHOTOS )



Τελέστηκαν το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 παρουσία και υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ηλείας ΚΚ ΓΕΡΜΑΝΟΥ και πολλών ιερέων ,Τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού ναού της 
 Αγίας Παρασκευής  στο χωριό Δήμητρα (Τρουμπέ)Ν Ηλείας .
Την θεία λειτουργία των θυρανοιξίων του Ιερού ναού παρακολούθησαν βουλευτές του Νομού και αρκετοί πιστοί από όλα τα γύρω χωριά, αλλά και από το δικό μας το Νεοχώρι  .
Οι πιστοί έλαβαν Την Θεία Κοινωνία και με το πέρας όλοι οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν χαλβά αμυγδαλωτά και αναψυκτικά από τους κατοίκους του χωριού .
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις κυρίες Λέτα Πανώκη και Σοφία Νιαμονιτάκη -Γιαννούλη για την διάθεση των φωτογραφιών  καθώς επίσης και τον Κο Αντρέα Μίγκο για την αποστολή των φωτογραφιών και την επεξεργασία του video ...
ΔΕΊΤΕ τις φωτογραφίες  ...

Ηλειακές «πρωτιές» στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής!


Σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο μαθητές από την Ηλεία, στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για το έτος 2013. Πρόκειται για τον μαθητή της Β’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας Θανάση Αντωνόπουλο, ο οποίος πρώτευσε μαζί με μαθητές σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα και για την Κρινιώ Μαρούδα, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Λεχαινών.

Ηλεία: Αλλού δεν έχουν να πιουν νερό και αλλού… πετιέται!


Με αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου προειδοποιούν οι κάτοικοι της Μέλισσας, οι οποίοι την Παρασκευή το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, διεκδικώντας την οριστική επίλυση του προβλήματος που τους βασανίζει εδώ και αρκετά χρόνια, αυτό της λειψυδρίας. Τη στιγμή ωστόσο που οι βρύσες στα νοικοκυριά της Μέλισσας έχουν «στερέψει» για μία ακόμα φορά, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Νησί της Βουπρασίας, ο υδατόπυργος υπερχειλίζει και το πολύτιμο νερό «χάνεται» στο ποτάμι από την απουσία… ενός φλοτέρ!

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την πλατεία Ταξίμ (νεότερο+videos)


 Σε μια πραγματική “ανακατάληψη” της πλατείας Ταξίμ έχουν επιδοθεί από αργά το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές, ένα 24ωρο μετά τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής και λίγες μόνον ώρες μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης Ερντογάν που αποφάσισε να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να μην συγκρουσθεί εκ νέου με τους συγκεντρωμένους.

ΗΛΕΙΑ ....Ο ΚΑΙΡΟΣ


fthinoporinos
Την Κυριακή 2/6 περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες.

Χαλάει ο καιρός από σήμερα


Καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά. Σποραδικές βροχές κυρίως τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 2ας Ιουνίου