ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Θητεία και Πολεμικό Ναυτικό



Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΖΑΝΟΥ*
Όταν πρόσφατα διάβασα στον ημερήσιο τύπο ότι θα καταργηθεί η θητεία στο ΠΝ , μου ήρθαν στο νου διάφοροι μελαγχολικοί συνειρμοί .

Βανδαλισμοί σε ελληνικό νεκροταφείο στην Ίμβρο




78 χριστιανικούς τάφους κατέστρεψαν βάνδαλοι που εισέβαλαν στο νεκροταφείο της Παναγίας στην Ίμβρο, και ουσιαστικά ισοπέδωσαν το νεκροταφείο.

Κόβουν και την μεταφορά μαθητών;


Κόβουν και την μεταφορά μαθητών;
Μέχρι και μείωση των δαπανών για μεταφορά μαθητών περιλαμβάνουν οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.

Επεισόδιο με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου!


Επεισόδιο με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου!
Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο Πύργου μεταξύ του προσωπικού του ΕΚΑΒ, του διευθυντή της παθολογικής κλινικής Οδυσσέα Ζαχαριάδη και συγγενών ασθενούς που έπρεπε...

Πως να μην μπαίνουν τα νύχια των ποδιών στο κρέας

Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση! Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο μας και να απαλλαγείτε!

Big Sofo!.......Euroleague: Dunk of the Night - Sofoklis Schortsanitis. 2010-10-28

http://www.sportygossip.com/sites/default/files/homepage/SOFOKLIS.jpg?1288456609


Το καλύτερο κάρφωμα της διοργάνωσης, 24 συνολικούς πόντους, 22 λεπτά ασταμάτητης δουλείας σε άμυνα και επίθεση...

Ο Ολυμπιακός έχασε... δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/10/30/215545.jpg?w=400&f=bicubicΣτο «μπλακ άουτ» που έπαθε ο Ολυμπιακός, μετά από το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε, απέδωσε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων» ο Νταβίντ Φουστέρ.

Έκλεψαν ολόκληρο τρακτέρ με φορτηγό!

http://img.protothema.gr/D1E90642303EDEF159A66064AE309C8D.jpgΟργιάζουν  οι διαρρήκτες στην Ηλεία, όπου  είναι προφανές ότι η Αστυνομία  είναι…

Παρατάει το διαμέρισμα στην Αθήνα το ΔΝΤ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/18892.jpgΤο τσουχτερό ενοίκιο των 9 χιλιάδων ευρώ και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν το ΔΝΤ να το ξανασκεφτεί και τελικά να το εγκαταλείψει.

Οι 21 αστυνομικοί - τσιλιαδόροι στα φρουτάκια

Οι 21 αστυνομικοί - τσιλιαδόροι στα φρουτάκια

Άτυχος αποδείχθηκε ο αριθμός «21» για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα παροχής προστασίας σε ιδιοκτήτες καταστημάτων

Χειμερινή ώρα: Αλλάζει η ώρα απόψε!


Χειμερινή ώρα: Αλλάζει η ώρα απόψε!

Χειμωνιάτικος ο καιρός, χειμερινή και η ώρα... Από τα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα παύει να ισχύει και θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω!

Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, το ρολόϊ θα πρέπει να δείξει 03:00.

Τυχεροί οι ξενύχτηδες και οι λάτρεις του ύπνου: κερδίζουν μία ώρα παραπάνω!

Στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται με την κοινοτική οδηγία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες χρειάζονται πολλοί άνθρωποι για να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, γεγονός που τους ταλαιπωρεί κάθε φθινόπωρο και άνοιξη.

Ιδίως το φθινόπωρο, λόγω και του καιρού, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γι’ αυτό και ειδικοί δίνουν συμβουλές για να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από την αποδιοργάνωση που θα σας φέρει η αλλαγή της ώρας στις 26 Οκτωβρίου.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο ύπνος, γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκουραστείτε.

Ο νυχτερινός ύπνος πρέπει να είναι τουλάχιστον επτάμισι ώρες. Πριν πάτε στο κρεβάτι, φροντίστε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι χώρος ηρεμίας. Χαμηλός φωτισμός, όχι ακαταστασία και κρεβάτι έτσι στρωμένο ώστε να σας καλεί να χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα σωστό ύπνο.

Ενα ελαφρύ άρωμα λεβάντας στο χώρο θα βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Αφότου ξαπλώσετε, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι τελείως σκοτεινός. Εστω και λίγο φως, ακόμα κι αν είναι αυτό από την οθόνη της τηλεόρασης, που νομίζετε πως σας νανουρίζει, περνά μέσα από τα κλειστά σας βλέφαρα και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε.

Προτιμήστε να έχετε βαριές κουρτίνες στα παράθυρα, ώστε να μην μπαίνει φως από το δρόμο. Φροντίστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Αυτό θα βοηθήσει πολύ το βιολογικό σας ρολόι να λειτουργεί κανονικά. Αν τώρα δεν σας παίρνει ο ύπνος, ύστερα από περίπου είκοσι λεπτά καλά θα κάνετε να σηκωθείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

Η αδυναμία να κοιμηθείτε θα σας εκνευρίσει, παρά θα έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Αν είστε από αυτούς που κοιμούνται λίγες ώρες και θέλετε να τις αυξήσετε, αυξήστε την κούρασή σας στη διάρκεια της ημέρας. Απογευματικό κολύμπι ή τρέξιμο θα βοηθήσει ώστε να κοιμηθείτε νωρίτερα και καλύτερα.

Αντικαταστήστε τη βραδινή τηλεθέαση με ακρόαση απαλής μουσικής. Κι αυτό θα βοηθήσει. Τέλος, συνδυασμός μαγνησίου και καλίου θα συμβάλουν στον καλό ύπνο.


Star.

Φοιτήτρια ήπιε απολυμαντικό για να αυτοκτονήσει

Φοιτήτρια ήπιε απολυμαντικό για να αυτοκτονήσει

Πίνοντας απολυμαντικό υγρό προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της μία 20χρονη φοιτήτρια, που βρέθηκε από την συγκάτοικό της σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μεγάλο "φαγοπότι" στον ΕΟΤ με τον κοινωνικό τουρισμό

Το μεγάλο "φαγοπότι" στον ΕΟΤ με τον κοινωνικό τουρισμό

Πόρισμα φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που απεστάλη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας όπως αναφέρει «Ο κόσμος του επενδυτή»

Καρατζαφέρης: Δίνω διαμέρισμα 250 τ.μ στο ΔΝΤ

Καρατζαφέρης: Δίνω διαμέρισμα 250 τ.μ στο ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πληροφορηθείς μέσω δημοσιευμάτων ημερησίων εφημερίδων το εξωφρενικό κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος για τον Ολλανδό Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, προσφέρει δωρεάν

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=2-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
                                         
                                            2-1ΤΕΛΙΚΟ


ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5΄.

Τραγουδάνε τα κουρέλια στην Κολούμπια


Το άλλοτε κέντρο του ελληνικού τραγουδιού, το κατώφλι του οποίου έχουν περάσει όλοι οι μεγάλοι έλληνες δημιουργοί και ερμηνευτές, έχει καταντήσει ένα ζόμπι αναμνήσεων με σκουπίδια και γκρεμίσματα παντού. 
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθότι έχει καταντήσει πηγή μικροβίων, με τους φορείς να αδιαφορούν για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Το πλάνο, συμπληρώνουν οι μετανάστες που έχουν βρει ένα καταφύγιο για να κοιμηθούν και να αποφύγουν τις δυσκολίες του δρόμου. 
Αυτοσχέδια μικρά διαμερίσματα, ρούχα απλωμένα και μια μικρή κοινότητα έχει δημιουργηθεί στο άλλοτε διαμάντι της περιοχής.
Όπως έδειξε το ρεπορτάζ του Alter, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ψάχνουν μια ευκαιρία για να πάνε στις χώρες της επαγγελίας που είναι για αυτούς η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.


Έβρεξε όσο βρέχει όλο το φθινόπωρο


Έβρεξε όσο βρέχει όλο το φθινόπωρο
Τρεις ισχυρές κακοκαιρίες επηρέασαν την Ηλεία τον φετινό Οκτώβριο. Το ύψος βροχής που σημειώθηκε στο Βαρθολομιό ξεπέρασε το συνολικό ύψος βροχής που σημειώνεται κανονικά και τους τρεις μήνες του φθινοπώρου.

Η Ανδραβίδα αγκάλιασε το δικό της παιδί


Γιώργος Παναγιωτόπουλος: «Εδώ γεννήθηκα, εδώ επιστρέφω, μαζί προχωράμε για έναν ισχυρό και ανθρώπινο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης». Καθαρή εντολή στον Γιώργο Παναγιωτόπουλο...

Ο πιο γενναίος άνδρας της Αγγλίας ! ! ! Η μέλλουσα σύζυγος του έχει 15 παιδιά!

http://img.protothema.gr/D4EB62BCCAE3F89A2D66F346906CB76E.jpgΩς τον πιο γενναίο άνδρα στην Βρετανία χαρακτηρίζει ο βρετανικός Τύπος τον Craig Le -Sauvage, ο οποίος πρόκειται να παντρευτεί την Joanne Watson, μια μητέρα 15 παιδιών που εγκυμονεί το 16ο!

Ανέκδοτα: Είναι σκληρή η ζωή του μοναχού

Η μεγάλη δοκιμασία

ΔΕΙΤΕ:Για όσους νομίζουν ότι θα πάρουν σύνταξη!

Δείτε περισσότερες εικόνες!

Νέες μειώσεις μισθών στους Στρατιωτικούς. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις

Νέα δραματική μείωση στο εισόδημά τους που θα φτάσει μέχρι και το 20% αναμένει τους στρατιωτικούς εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες

0-1

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ =0-1
37'ΜΙΡΑΛΑΣ....

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

ΣΕ 5΄ΛΕΠΤΑ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ
 ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ ΣTΗΝ TV( NOVA SPORT 1)
OΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ NOVA ...ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ  ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ....!!!!
----------
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ -ΑΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ .!!!!

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ,ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ,ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΑΟ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ  .

Η ΟΜΑΔΑ ΚΕΝΤΑΓΕ  ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-1.

Ο ΤΑΚΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΤΟ 2-0 ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΑΛΟΥΤΑ 
ΚΑΙ ΤΟ 3-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 

ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΣΚΟΡ ΕΛΗΞΕ ΤΟ Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ.

ΣΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕ  ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ 4-0 ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΚΑ ΔΗΜ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ 4-1 ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ .
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ


Οι 7 εντολές για τη φοροδιαφυγή

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ ζήτησαν επιτάχυνση υλοποίησης των σχεδίων δράσης κατά μεγάλων φοροφυγάδων

«Μετεξεταστέο» έμεινε το οικονομικό επιτελείο στο... τεστ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με θέμα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το τεχνικό κλιμάκιο του Ταμείου, ολοκληρώνοντας μέσα στην εβδομάδα τις επαφές του με γενικούς γραμματείς και διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συνέταξε σημείωμα στο οποίο δίνονται επτά... εντολές για το κυνήγι των φοροφυγάδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων.

Έτσι, ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβουν δράση οι πέντε ομάδες κρούσης για τη φοροδιαφυγή, στις οποίες πλέον θα μετέχουν και στελέχη του ΔΝΤ, να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι για τον ΦΠΑ και τα εικονικά τιμολόγια, να ψηφιστεί δημοσιοϋπαλληλικός νόμος για τις φορολογικές υπηρεσίες με στόχο ένα πιο ευέλικτο σύστημα διορισμών και προαγωγών, να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων η δομή των εφοριών το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2011.

Επίσης συστήνουν άρση των νομικών εμποδίων που βάζουν προσκόμματα στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, δημιουργία εξειδικευμένων φορολογικών δικαστηρίων και θέσπιση διαδικασίας-εξπρές -το πολύ 90 ημερών- για τη διοικητική προσφυγή στη γ.γ. φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Έθνος, διαπίστωσαν πως:

- Το σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής «δεν θα οδηγήσει στα προσδοκώμενα έσοδα εντός του 2011, αν δεν αρθούν τα εμπόδια που ανακόπτουν τις εισπράξεις».

- Οι κίνδυνοι που είχαν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της αποστολής του Σεπτεμβρίου παραμένουν. «Κάποια βήματα έγιναν αλλά απαιτούνται πολλά περισσότερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως πλέον με τους νέους διευθυντές στις θέσεις τους οι εφορίες έχουν αναπτύξει... ταχύτητα και αναφέρουν ως παράδειγμα τα έσοδα από ΦΠΑ που μετά τη σημαντική υποχώρηση στο πρώτο εξάμηνο, στη συνέχεια ακολουθούν σταθερή ανοδική πορεία. Έτσι, καλύφθηκαν οι αρχικές απώλειες και στο 9μηνο έφθασαν τα 8,75 δισ. ευρώ, όσες ακριβώς ήταν οι εισπράξεις και στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Για τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος το ΔΝΤ συστήνει:

1. Επιτάχυνση υλοποίησης των σχεδίων δράσης για τις πέντε ομάδες κρούσης κατά της φοροδιαφυγής με το σκεπτικό ότι «υστερούν έναντι του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί». Τα σχέδια θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό των φορολογουμένων, των ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν, των πόρων που θα διατεθούν και των στόχων απόδοσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στις πέντε ομάδες θα συμμετάσχουν και στελέχη του ΔΝΤ καθώς θεωρείται πως από την απόδοσή τους θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η αύξηση των φορολογικών εσόδων εντός του 2011.

2. Πραγματοποίηση εξαντλητικών ελέγχων για τον ΦΠΑ και τα εικονικά τιμολόγια με στόχο να αυξηθούν οι εισπράξεις από ΦΠΑ, αλλά και να επέλθει μεγαλύτερος βαθμός συμμόρφωσης ως προς τον φόρο εισοδήματος μέσα στον επόμενο χρόνο.

3. Κατάρτιση ειδικού δημοσιοϋπαλληλικού νόμου για τις φορολογικές υπηρεσίες έως το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να τεθεί σε πλήρη ισχύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011. Οπως τονίζεται στο σημείωμα του ΔΝΤ, με τον νόμο αυτό θα πρέπει να καθιερώνεται μία πιο ευέλικτη διαδικασία διορισμών και προαγωγών ώστε να αναδεικνύονται οι πιο αποδοτικοί υπάλληλοι με βάση την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια. Επιπλέον, ο νόμος πρέπει να εστιάζει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου της αποδοτικότητας των εφοριακών και των τελωνειακών υπαλλήλων και στην εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων κατά της διαφθοράς.

4. Εκλογίκευση της δομής των ΔΟΥ. Το επιτελικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2011. Μεταξύ των άλλων προτείνεται η καθιέρωση σύγχρονων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, η εκ βάθρων ανασυγκρότηση των φορολογικών ελέγχων και η θέσπιση ειδικής υπηρεσίας για τους φορολογουμένους με υψηλά εισοδήματα (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις).

5. Άμεση ανάγκη για την άρση των εμποδίων νομικής φύσεως που βάζουν εμπόδια στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Οι παρεμβάσεις του υπουργείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

6. Θέσπιση μίας ταχύρρυθμης, το πολύ 90 ημέρες, διαδικασίας διοικητικής προσφυγής στη γενική γραμματεία φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων προκειμένου να βελτιωθεί η διοικητική διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών. Με τον τρόπο αυτό δεν θα... χρονίζουν οι αποφάσεις για τα πρόστιμα.

7. Δημιουργία εξειδικευμένων φορολογικών δικαστηρίων ή εναλλακτικά διορισμός ειδικευμένων δικαστών στην ισχύουσα διάρθρωση των διοικητικών δικαστηρίων ώστε να ασχολούνται αποκλειστικά με φορολογικές υποθέσεις.
newsbeast

Έγινε κι αυτό…

Ληστεία με την απειλή… σύριγγας και... βαριοπούλας!

Βρε που πάμε, έλεγε ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος!

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/znydspbiql4ccbca1720f3f.jpgΣενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου κυοφορούνται στην κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα...

Απόπειρα αυτοκτονίας από 20χρονη φοιτήτρια

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της

Να βάλει τέλος στη ζωή της, πίνοντας απολυμαντικό υγρό, προσπάθησε μια 20χρονη φοιτήτρια στο Ηράκλειο.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ...ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

http://1.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TMwTERiZQmI/AAAAAAABa_0/5XY8t7QTUgs/s200/imagesCAS0HFRO.jpgΣτην τελική ευθεία πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψήφιοι εντείνουν τις δραστηριότητές τους για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους... ενώ μεγάλη είναι η μάχη για την περιφέρεια Αττικής. 

Νυχτερινή φωτογράφιση της Γης από το διάστημα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/18D6FBDEE50544867D52DA9CE7F70ED5.jpgΗ συγκεκριμένη εικόνα που παρέχεται από την NASA δείχνει τμήματα της Ευρώπης και της Αφρικής που αναγνωρίζονται πολύ εύκολα σε αυτήν την νυχτερινή εικόνα...

Νόμισμα - φόρος τιμής

http://static.news247.gr/ellada/article609172.ece/ALTERNATES/w620/euro.jpgΝέο αναμνηστικό νόμισμα, για την επέτειο των 2.500 χρόνων από την νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα...

Αστυνομία εν δράσει στην Πάτρα

http://www.diktyo1.gr/wp-content/uploads/2010/08/police_officers.jpgΗ αστυνομία μετά από "δημοσιεύματα σε εφημερίδες και αναφορές σε ηλεκτρονικά μέσα" αποφασίζει να κάνει έρευνα...

Ανθρωποκυνηγητό στον κάμπο


Ανθρωποκυνηγητό στον κάμπο
Πιθανόν τσιγγάνοι είναι οι δράστες κλοπής σε ξύλινο παράπηγμα στην Κεραμιδιά Αμαλιάδας, οι οποίοι και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Βάρδας, την Παρασκευή το απόγευμα.

Αντίδραση Μήτρογλου για τον αποκλεισμό από 18άδα

Πατέρας προσπαθεί να μεταπείσει τον Νιοπλια

xaxaxxaxaxxaxaxaxxaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxaaxxaxaxaxxax

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ...


Yπενθυμίζω εμείς παίζουμε μονο ΟΠΑΠ..

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ...

ΚΩΔ   ΟΜΑΔΑ----ΟΜΑΔΑ       =      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
------------------------------------------------------------------------
 229   ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ-ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ=Χ2

 258           ΜΑΡΣΕΙΓ -------ΡΕΝ=Χ2

252    ΒΙΤΟΡΙΑ ΜΠΑΙΑ--ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ=OVER (KAI 1)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....


 


ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Σ' αυτούς που είναι μόνο"λόγια,λόγια,λόγια" και σ' αυτούς που προτιμούν να μιλάνε μόνο με πράξεις...ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
                                                                          ....Γιάννης  Κατρίνης

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι αγρότες της Ηλείας


Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι αγρότες της Ηλείας
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους είναι οι αγρότες της Ηλείας. Μπορεί οι καλλιέργειές τους να καταστράφηκαν, όμως ο ΕΛΓΑ υπόσχεται γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις. 

Πουλάνε όσο όσο ιδιοκτήτες στον Άγιο Παντελεήμονα



Πουλάνε όσο όσο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα απηυδησμένοι από την υποβάθμιση της περιοχής τους που έρχεται να πέσει πάνω στην πρωτοφανή οικονομική κρίση.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ....
ΠΡΟΣΟΧΗ ....!!!!!!!

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...

ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ  ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ 

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ...ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ 

ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΙΖΕΤΕ...


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  = Χ

ΠΙΘΑΝΟ ΗΜ/ΤΕΛΙΚΟ =2/Χ

συνεχίζετε....



«Στον αέρα» λόγω λιτότητας τα exit polls

Πυρετός προετοιμασίας στα τηλεοπτικά κανάλια, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης

Πυρετός διαβουλεύσεων και συζητήσεων επικρατεί στα ιδιωτικά κανάλια, εν όψει των περιφερειακών εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των exit polls, καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ένα τα κανάλια θα προχωρήσουν ή όχι σε κοινά, όπως στις προηγούμενες εκλογές.

Το υψηλό κόστος αυξάνει πάρα πολύ τις πιθανότητες να μην έχουμε σε αυτές τις εκλογές αποτελέσματα exit polls.

Η οριστικά απόφαση, σύμφωνα με τον Κόσμο του επενδυτή, θα καθορίσει και τον τελικό σχεδιασμό του τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς σε περίπτωση που δεν θα υπάρξουν, είναι πολύ πιθανό να αποφευχθεί η από νωρίς προβολή ενημερωτικών εκπομπών.
newsbeast

12χρονος διόρθωσε πρόβλημα στον Firefox!



Ένας 12χρονος μαθητής από τις ΗΠΑ κατάφερε κι έλυσε ένα πρόβλημα που είχε ο δημοφιλής browser κι έβγαλε 3000$.

Προσφυγή αστυνομικών για τις νέες ταυτότητες

Θεωρούν το μέτρο αντισυνταγματικό

Αντισυνταγματικός και παράνομος είναι ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού ο οποίος περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ με προσωπικά δεδομένα μη αναγνώσιμα διά γυμνού οφθαλμού παρά μόνο με μηχανικό μέσο.

Αυτό υποστηρίζουν δύο ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ένας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας που κλήθηκαν να παραλάβουν τα νέου τύπου δελτία ταυτότητας υποστηρίζουν ότι ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό διάταγμα και όχι όπως έγινε με αποφάσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Προσθέτουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να είχε προηγηθεί η συγκατάθεση των αστυνομικών προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ταυτότητες τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εκτιμούν ότι παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις όπως η αρχή της αναλογικότητας, ενώ τονίζουν ότι και οι δύο αποφάσεις της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι ανυπόστατες καθώς δεν δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: tovima.gr

Ανακαλύφθηκε το βαρύτερο αστέρι στο σύμπαν!

Ανακαλύφθηκε το βαρύτερο αστέρι στο σύμπαν!

Tο Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα, Green Bank Telescope (GBT) ανακάλυψε τον βαρύτερο πλανήτη νετρονίου στο σύμπαν, που έχει δύο φορές την μάζα του Ήλιου.
  Ο πλανήτης ονομάστηκε ...