ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ


ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ:ΤΟ ΄΄ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ΄΄



Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.
 Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς.

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΛΑ


ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ....ΠΑΡΟΣ


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


του κύκλου του χρόνου: τα πανηγύρια της Παναγίας το 15Αύγουστο-η Μακελλαριά





 Στο ετήσιο εορτολόγιο  οι γιορτές προς τιμήν της  Θεοτόκου  κατέχουν εξέχουσα θέση με κορυφαία αυτή της Κοίμησης, το 15Αύγουστο.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις εν όψη 15Αυγουστου στην γείτωνα Κάτω Παναγιά ...χορευτικά συγκροτήματα πήραν μέρος στις εκδηλώσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως από τον Δήμο μας όπως πχ της Κάτω Παναγιάς και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου ΣΤΡΟΥΣΙΩΝ {{Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ}} ..
Ο Κος Ανδρέας Μίγκος όπως πάντα ήταν εκεί και για μια ακόμα φορά μας έδωσε το φωτογραφικό ρεπορτάζ ...
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ...

Ας θυμηθούμε την ελληνική τελετή έναρξης του 2004

Ας θυμηθούμε την ελληνική τελετή έναρξης του 200413 Αυγούστου  πριν οκτώ χρόνια

Καβάσιλα: «Σήκωσαν» τον Σταυρό από την Αγία Τράπεζα!



Καβάσιλα: «Σήκωσαν» τον Σταυρό από την Αγία Τράπεζα! Το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στα Καβάσιλα χτύπησαν ιερόσυλοι το βράδυ του Σαββάτου αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα από το Ιερό του Ναού και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στα κελιά, που άλλοτε φιλοξενούνταν καλόγριες.

Ανεβαίνουν οι βάσεις σε 40 σχολές – Ποια τμήματα έχουν μεγάλη ζήτηση


baseisΑνεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε
πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ.

Πανηλειακός: Νέος τεχνικός ο Στέλιος Γιαννακόπουλος!!!

Πανηλειακός: Νέος τεχνικός ο Στέλιος Γιαννακόπουλος!!!
Ανακοινώθηκε από τον Πανηλειακό χθες  ότι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας! Δηλώσεις Κ. Ντάβαρη και Στ. Γιαννακόπουλου καθώς και το μεγάλο παρασκήνιο αυτής της μεγάλης μεταγραφής. Τεράστια η υπέρβαση της διοίκησης! Στην τελική ευθεία πλέον για να κατακτηθεί ο χαμένος χρόνος!

Βόμβα ΔΝΤ: "Διαγράψτε τα τραπεζικά χρέη για να γλυτώσει η Ελλάδα"



Ως πρότυπο εξόδου από την κρίση προβάλλει την Ισλανδία(!) η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Daria V. Zakharova.

Το καλύτερο παιδί . . . Στο θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία στις 22 Αυγούστου


ploutarxos
Δελτίο Τύπου
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, για την ωραιότερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Έτσι η Τετάρτη 22 Αυγούστου, θα χαραχτεί βαθειά στη μνήμη μας με χρυσά

Τέλος στην αναλογική μετάδοση της ΕΡΤ από Υμηττό


Τέλος στην αναλογική μετάδοση της ΕΡΤ από ΥμηττόΑπό την Παρασκευή 17 Αυγούστου

Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το λιμάνι - φιλέτο του Κατακόλου


katakolo2aΣτο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το δικαίωμα
παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Λαστέικα: Το χωριό είχε πανηγύρι και οι κλέφτες αλώνιζαν . . .

diarriksiΣτα σίγουρα πήγαν να χτυπήσουν οι διαρρήκτες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Λαστέϊκα.

Ηλεία: Οι κλέφτες της παραλίας . . . συνεχίζουν


kleftisparalia

Το καλοκαίρι καλά κρατεί και όσο ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες οι «κλέφτες της παραλίας» θα αλωνίζουν.

Βαρθολομιό: "Σήκωσαν" από σπίτι πάνω από 8.000 ευρώ


diarriktes1Γερή μπάζα έκαναν άγνωστοι δράστες που διέρρηξαν σπίτι στην περιοχή του Βαρθολομιού.

Φεστιβάλ Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Η σκυτάλη στο Διονύση Σαββόπουλο


Xatzis
Δελτίο Τύπου
Με τη σκυτάλη να την παραλαμβάνει ο «Νιόνιος» όλων των ελλήνων, ο μεγάλος έλληνας δημιουργός Διονύσης Σαββόπουλος, συνεχίζεται η πληθώρα των εκδηλώσεων του
filarmoniki1filarmoniki2filarmoniki3andreatos.JPGTsiamoulis111ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Σαν σήμερα


Σαν σήμεραΤα σημαντικότερα γεγονότα της 14ης Αυγούστου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...Παραμονή της κοιμήσης Της Παναγιάς μας σήμερα