ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Την Κυριακή συναντιέται η Πούλια με το Φεγγάρι

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2010 | 17:29
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2010 | 19:01

Ενα φαινόμενο εντυπωσιακό θα γίνει το ξημέρωμα της Κυριακής.

Λίγο πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, η Πανσέληνος θα εμφανιστεί ακριβώς πάνω από το λαμπερό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, γνωστό και ως Πούλια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Οι κάτοικοι του Βόρειου Ημισφαίριου μπορούν να απολαύσουν το σπάνιο ραντεβού κοιτώντας προς τον δυτικό ουρανό.

Δώδεκα ώρες αργότερα, αμέσως μετά τη δύση, το φεγγάρι και οι επτά μυθολογικές αδελφές των Πλειάδων θα δώσουν ξανά την ίδια παράσταση, αυτή τη φορά στον ανατολικό ουρανό.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, οι Πλειάδες ήταν επτά αδελφές, κόρες του τιτάνα Άτλαντα και της ωκεανίδας νύμφης Πλειόνης.

Στην αστρονομία, οι Πλειάδες είναι τα λαμπρότερα άστρα ενός αστρικού σμήνους που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ταύρου, σε απόσταση 450 ετών φωτός.

Το αστρικό σμήνος, βυθισμένο σε ένα σύννεφο αερίου που του δίνει μια θαμπή αίγλη, περιλαμβάνει στην πραγματικότητα χιλιάδες άστρα, ωστόσο με γυμνό μάτι φαίνονται μόνο τα οκτώ: τα αστέρια Αλκυόνη, Άτλας, Ηλέκτρα, Μαία, η Μερόπη, Πλειόνη, Κελαινώ και Ταϋγέτη.

Όλα τους είναι εξαιρετικά λαμπρά, γαλαζωπά άστρα, τα οποία γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια.
newsit

Τι πρέπει να τρώει όποιος έχει «ζάχαρο»


Τα ξινόμηλα είναι το μόνο φρούτο που επιτρέπεται να τρώνε οι διαβητικοί. Και βεβαίως πρέπει να μένουν μακριά από ζάχαρη και άμυλο, προτιμώντας σαλάτα και κρέας... Ή μήπως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει;

Σοκ και δέος στο ΕΣΥ - Εξαφανίστηκε ακτινολογική μονάδα μέσα σε μία νύχτα!



Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις το πάρτι συνεχίζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Ατέλειωτη λίστα ρεμούλας αποκαλύπτει η έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας που μέσα σε λίγες ημέρες θα σταλεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

«Ξαφνικός θάνατος» το 2011 για χιλιάδες φορείς του Δημοσίου

Χωρίς έσοδα, μπαίνει «λουκέτο»
Επί ποδός τα συνδικάτα εν όψει των αλλαγών που έρχονται στο Δημόσιο
Επί ποδός τα συνδικάτα εν όψει των αλλαγών που έρχονται στο Δημόσιο   

Έρχεται πολύ νερό

Έρχεται πολύ νερό
Εκμεταλλευτείτε το επόμενο 48ωρο για εξωτερικές εργασίες καθώς από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας.

Κρεμάστηκε από τους σωλήνες του καλοριφέρ




Μετά από καυγά με την κοπέλα του

Αυτοκτονία δι΄απαγχονισμού επέλεξε ένας 25χρονος νεαρός για να βάλει τέρμα στη ζωή του στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

Τα αποτελέσματα στο μπάσκετ

Κατά τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας

Σε αγώνες της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα...

Η Ξάνθη 2-0 τον Πανσερραϊκό

 
Κόντρα στη ροή του αγώνα (ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος), η Ξάνθη κατάφερε στην κόντρα να πετύχει δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να νικήσει τον Πανσερραϊκό στα Πηγάδια με 2-0... 

Του... κεφαλιού του ο Σισέ!

Νίκη με μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ηρακλή, τον οποίο νίκη με 4-2 χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας και γκολ των... 

Βρέθηκε η λύση για έξοδο από την κρίση


Βρέθηκε η λύση για έξοδο από την κρίση
φωτο από zougla.gr (δεξί κλικ --> προβολή εικόνας)
Ποια είναι αυτή; Mα φυσικά να σταματήσουν τα ελληνόπουλα να φοιτούν στο αθλητικό σχολείο! Κακό πράμα να 'χεις ωραίους στόχους και όνειρα σε τούτο τον τόπο ...

Η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο...


Έχει ύψος μόλις 71 εκατοστά και ζυγίζει 6 κιλά. Λίγο μεγαλύτερη και βαρύτερη από ένα νεογέννητο μωρό...

VIDEO: Προσοχή σε ποια πισίνα βουτάτε γυμνοί

........................................................
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZ7gueLUowCpZanFeen8QywYvK1-RaSp6e-gxcv6nASAHQ0FjLVIDEO για πολύ γέλιο...

Το καλύτερο ανέκδοτο του κόσμου…


…είναι εντελώς αποτυχημένο!

Η εταιρεία OnePoll συγκέντρωσε περίπου 1.000 ανέκδοτα, μέσα από τα οποία 36.000 άνθρωποι ψήφισαν το... καλύτερο ανέκδοτο όλων των εποχών.

Γιατί δεν πάω πια στο γήπεδο



Κάποτε περίμενα να ξημερώσει η Κυριακή, να έρθει το απόγευμα, να τρέξω στη Νέα Φιλαδέλφεια και να "μεθύσω" τραγουδώντας τον ύμνο της ΑΕΚ. "Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια..."

Το αντικαρκινικό μπρόκολο


Δεδομένα από πολλές επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση του μπρόκολου σχετίζεται με πρόληψη - προσοχή: όχι θεραπεία!- διαφόρων τύπων καρκίνου,

Πάνοπλος ο ΠΑΟΚ στο Καραΐσκάκη


Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Financial Times: Πτώχευση της Ελλάδας το 2011


Το δράμα του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε παιχτεί νωρίτερα, από ότι αργότερα είναι ο τίτλος της Financial Times σε δημοσίευμα του Σαββάτου.

Χειμώνας. Τι είναι αυτό;


Χειμώνας. Τι είναι αυτό;
Χειμώνας, άγνωστη λέξη φέτος. Βαδίζουμε προς το τέλος του Νοεμβρίου και ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικος είναι και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μάλλον θα μας αποχαιρετίσει με...

«Μπάι πας» στον δρόμο Τρίπολης - Πύργου


«Μπάι πας» στον δρόμο Τρίπολης - Πύργου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου, στο τμήμα της Εθνικής οδού Τριπόλεως – Λεβιδίου -Λαγκαδίων,

Παντρεύτηκε ο πιό παχύς άνθρωπος στον κόσμο!

Ο Μεξικανός Μανουέλ Ουρίμπε, που το 2007 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο πιό ...

ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ....

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η αδελφή και ο νταλικέρης

Μια "αδελφή" κάνει ωτοστόπ. Σταματάει ο νταλικέρης να τη πάρει. Στο δρόμο όμως...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Μιραλάς

Εξελίξεις στο θέμα του Κέβιν Μιραλάς σηματοδοτεί η άφιξη του μάνατζερ του Βέλγου επιθετικού στην Αθήνα...

Έκλεψε το διαβατήριο του Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι έχει σε όλο τον κόσμο φανατικούς θαυμαστές. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και στο...

20χρονη ταξίδεψε με 19 αβγά κοκαΐνης στον κόλπο της!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετρώντας τα... αβγά κοκαΐνης που μετέφεραν δύο νεαροί Ρουμάνοι – ένας 23χρονος και μία 20χρονη.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

http://www.alitheiaportal.com/images/alitheia/2010/06.jun/paidi_400.jpgΗ Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως...

Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου».



Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται. Από καιρό είχε εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης η «Κάρτα» να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.

H Βρετανία καταργεί πλήρως, την ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.

 Eνώ η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του Μνημονίου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα την «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» με το τσιπ, την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου!

«ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΜΕ ΤΣΙΠ ΚΑΤΑΔΟΤΗ.




Η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ Η «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

Διαμαρτυρία για την Κάρτα Του Πολίτη.

Οι Έλληνες YOUTUBERS προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ( εναντίον της Ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη ) έξω απο… την Βουλή την Κυριακή 12-12-2010 και ώρα 11.00 πμ

Η συγκέντρωση αυτή θα πάει χαμένη αν δεν τους υποστηρίξουμε . Προτείνω την ίδια ημέρα και ώρα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ να γίνει μια τέτοια κινητοποίηση .

Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου

Κλειστή για τις επόμενες 48 ώρες θα παραμείνει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα της Κορίνθου,

Στη Βουλή το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας


Στη Βουλή το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας
Επίκαιρες ερωτήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης και ο Αχαιός βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ιερά Σύνοδος για εξαπάτηση κληρικών


Ιερά Σύνοδος για εξαπάτηση κληρικών
Την παρέμβαση και της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η περίπτωση εξαπάτησης κληρικών από την Ηλεία, όταν επιτήδειοι τους ζήτησαν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, δήθεν για τακτοποίηση υπόθεσής τους.

Το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας


της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Πιάστηκαν στη ...σωλήνα


Πιάστηκαν στη ...σωλήνα
Δύο αθίγγανοι συνελήφθησαν στην προσπαθειά τους να κλέψουν τέσσερις ποτιστικούς σωλήνες από αγρόκτημα στο Λευκοχώρι.