ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ ...

Τοποθέτηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας κ. Γ. Παναγιωτόπουλου σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων


              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Πάτρα 31/8/11
                                                                                                                                

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ
         ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τοποθέτηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας κ. Γ. Παναγιωτόπουλου σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων Π & Δ/ θμιας Εκπαίδευσης των Ν. Ηλείας και Αχαΐας τη Δευτέρα 29/8/2011 και την Τετάρτη 31/8/2011 αντίστοιχα

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Διαβάστε στο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ της ΙΤΕΑΣ»

Στερνός αποχαιρετισμός στον Λεωνίδα Κύρκο


Το τελευταίο αντίο στον Λεωνίδα Κύρκο είπαν σήμερα χιλιάδες κόσμου,

Οι διασημότερες φωτογραφίες φαντασμάτων

 
Οι 10 πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ.

Μπράβοι της νύχτας... ξυλοκόπησαν αστυνομικούς!



grothia
Σε οικτρή αποτυχία κατέληξε η αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Νέες ανεξήγητες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών!


Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που στελέχη των ΕΔ μας μεταφέρουν:

Σαβάλια: ΙΧ προσγειώθηκε σε αυλή


Ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκε η οδηγός αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων.

«Η χώρα µας οφείλει στην Ελλάδα τις πολεµικές αποζηµιώσεις» Γερµανοί και έλληνες πολίτες διαδήλωσαν έξω από τη γερµανική πρεσβεία στο Κολωνάκι


«Αµεση αποζηµίωση όλων των Ελλήνων, θυµάτων του ναζισµού», έγραφαν τα πανό,

Η μεγάλη "ληστεία" του τρένου αλά Ελληνικά . . . στο Καρδιακαύτι Ηλείας


Η μεγαλύτερη ληστεία σιδηροδρομικού υλικού στην ιστορία του ΟΣΕ, αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας του

Νέα «κίτρινη κόντρα» στον πάτο του βαρελιού


Η σκόπιμη διοχέτευση μιας απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος

Μοίρασαν σε κηδεία κουραμπιέδες με...κοκαϊνη!


- Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Βόρεια προάστια της Αθήνας
- Oσοι έφαγαν κουραμπιέδες είχαν...περίεργη συμπεριφορά

Συγχαρητήριο μήνυμα Μιχάλη Κατρίνη για τους επιτυχόντες των πανελληνίων



Συγχαρητήριο μήνυμα Μιχάλη Κατρίνη για τους επιτυχόντες των πανελληνίων

"Η κατάκτηση ενός ακόμη στόχου, η εισαγωγή σας στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας,

Συμβασιούχοι κατέλαβαν το δημαρχείο


 

Δεν επέτρεψαν στον αντιδήμαρχο να μπει στο κτήριο

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία.



Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία.Συνελήφθη, χθές το πρωί 30-8-2011  στον Πύργο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 59 ετών

Ταξίδι «αστραπή» του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου στην Μητρόπολη Ηλείας

Προ των πυλών το 12μηνο στο στρατό


Προ των πυλών το 12μηνο στο στρατόΔεδομένη η απόφαση για αύξηση της θητείας

Καρδιακό επεισόδιο ο Κόντης


Αγωνία για την πορεία της καριέρας του

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ηλείας


Οι αγώνες του Κυπέλλου Ηλείας



Το πρόγραμμα διεξαγωγής της πρώτης φάσης των αγώνων του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ηλείας έχει:

Φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στην Πάτρα


Παίρνει τον Παπαδόπουλο


Ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφή με τη Θέλτα για την υπόθεση του 30χρονου φορ

Παππούς κατηγορείται ότι βίασε τα εγγόνια του


Σοκαρισμένη η κοινωνία του Αγρινίου

«Καμπάνα» για επτά υπαλλήλους στο Νοσοκομείο του Αιγίου


«Καμπάνα» για επτά υπαλλήλους στο Νοσοκομείο του ΑιγίουΒαριές κατηγορίες για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Το πρόγραμμα των σημερινών φιλικών



Το πρόγραμμα των σημερινών φιλικών Δέκα αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας των Ηλειακών ομάδων ποδοσφαίρου, που είναι οι κάτωθι:

Άνθρωποι, βοηθήστε τον. Άνθρωπος είναι...


AZITITA_1
Είναι ο γνωστός μας, μέσα από τα ρεπορτάζ του IliaPress, «φιλοξενούμενος» του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Τροπολογία για αυθαίρετα Γλύφας


Κατέθεσαν οι βουλευτές  Αντωνακόπουλος και Κοντογιάννης

Τροπολογία για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» κατέθεσαν οι Βουλευτές Τάκης Αντωνακόπουλος και Γιώργος Κοντογιάννης με θέμα τα αυθαίρετα κτίσματα τα οποία βρίσκονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γλύφα, του Δήμου Πηνειού. Πιο αναλυτικά, το 1973, μετά από απόφαση του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκαν  οικόπεδα προς χρήση, προκειμένου να παραθερίζουν κάτοικοι της περιοχής.
Αρχικώς κατασκευάσθηκαν πρόχειρα καταλύματα και στη συνέχεια μόνιμες κατασκευές.
Σήμερα στην έκταση που έχει δοθεί προς χρήση και η οποία σε έκταση είναι περί τα 30 στρέμματα, έχει αναπτυχθεί οικισμός περίπου 200 αυθαίρετων κτισμάτων, επί των οικοπέδων που είχε παραχωρήσει προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής η τότε Κοινότητα Λυγιάς – Γλύφας.
Τα εν λόγω αυθαίρετα είναι τοποθετημένα  σε όλο το μήκος της παραλίας Γλύφας, και σε ορισμένες περιπτώσεις η άναρχη τοποθέτησή τους δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τμήμα του συγκεκριμένου χώρου που έχουν αναπτυχθεί οι αυθαίρετες κατασκευές, έχει χωροθετηθεί και υπάρχει οριστική μελέτη προς το πρώην υπουργείο Τουρισμού, για καταφύγιο 102 τουριστικών σκαφών.
Δεδομένου δε ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες χρήσης του χώρου οι αυθαίρετοι οικιστές, ορισμένοι εκ των οποίων χρησιμοποιούν τα αυθαίρετα και ως μόνιμη κατοικία, είναι δύσκολο να αποβληθούν, προτείνεται, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού, η ακόλουθη ρύθμιση.
Σημειωτέον ότι η ρύθμιση δεν απαιτεί δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως η εφαρμογή της θα ενισχύσει οικονομικά τον πυρόπληκτο και σεισμόπληκτο Δήμο Πηνειού και θα προσθέσει έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Τα έσοδα της παραχώρησης στους χρήστες θα τα εισπράξει ο Δήμος Πηνειού, ενώ τα έσοδα από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται επί των οικοπέδων που έχουν παραχωρηθεί στους οικιστές θα εισπραχθούν με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει στις λοιπές περιπτώσεις το παρόν νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.
Διευκρινίζεται ότι είναι επιβεβλημένη η χορήγηση δυνατότητας, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, στο Δήμο Πηνειού να παραχωρήσει τα εν λόγω οικόπεδα στους επί 40ετία χρήστες, αφού αν ακολουθηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας τα οικήματα που έχουν ανεγερθεί επί των οικοπέδων του Δήμου θα βρεθούν σε χέρια τρίτων.
Στην τροπολογία προστίθεται και η εξής παράγραφος:  Δίδεται στο Δήμο Πηνειού Ηλείας, η δυνατότητα να παραχωρήσει χωρίς δημοπρασία στους χρήστες των οικοπέδων τα οικόπεδα που από το 1973 τους έχουν παραχωρηθεί από την τότε Κοινότητα Λυγιάς- Γλύφας και βρίσκονται σε έκταση 30 στρεμμάτων, επί της παραλίας Γλύφας. Η παραχώρηση θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού με τη ρητή δέσμευση και υποχρέωσή του να προηγηθεί πολεοδόμηση του χώρου των αυθαιρέτων και της ευρύτερης περιοχής. Η παραχώρηση θα γίνει με τίμημα που θα καθορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το τίμημα θα είναι ανάλογο με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν στην περιοχή. Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων επί των παραχωρηθέντων οικοπέδων θα γίνει με τις διατάξεις που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο.
iliapress

Σαν σήμερα


Στις 31 Αυγούστου